Međunarodni dan zaštite životinja

0
Foto: Pixabay
Komunalac add

Sutra se obilježava Međunarodni dan zaštite životinja. Ovaj se dan obilježava svake godine 4. listopada, a posvećen je pravima životinja i njihovu blagostanju, s posebnim naglaskom na odnos čovjeka prema ostalim životinjama i važnost svih životinja za život na Zemlji. Međunarodni dan zaštite životinja upozorava na važnost brige o njima.

Inače, na području grada Vrbovca također se provode brojne aktivnosti vezane uz zaštitu životinja. Neke od njih su subvencioniranje kastracije i sterilizacije mačaka te subvencioniranje sterilizacije kuja i mikročipiranje pasa.

Programom subvencioniranja i kastracije mačaka u 2023. obuhvaćeno je ukupno 90 mačaka (63 sterilizacije i 27 kastracija). Programom subvencioniranja sterilizacije kuja i mikročipiranja u 2023. obuhvaćeno je 38 pasa (16 sterilizacija i 22 mikročipiranja). Tijekom 2023. godine u skloništu „Luč Zagorja“ zbrinuto je 29 pasa i 11 mačaka s područja grada Vrbovca.

Također, komunalni redari Grada Vrbovca najavljuju novi krug provjere pročipiranosti pasa na području grada, a kojeg započinju sa sutrašnjim Međunarodnim danom zaštite životinja.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime