Mato Čičak novi je predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije

0
Foto: Zagrebačka županija
Komunalac add

Mato Čičak (HDZ) novi je predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije – odlučeno je na današnjoj sjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije. Podsjećamo, Martina Glasnović (HSS) podnijela je ostavku na dužnost predsjednice Županijske skupštine. Jednoglasnom odlukom vijećnika Domu zdravlja Zagrebačke županije odobreno je 1,8 milijuna eura za pokriće gubitka nastalog u redovnom poslovanju.

Foto: Zagrebačka županija

Vijećnici su prihvatili novi pravilnik i program o financiranju udruga i drugih neprofitnih organizacija iz Proračuna Zagrebačke županije čime su se stekli uvjeti za raspisivanje ovogodišnjih natječaja.

Također, donesen je i program poticanja izrade geodetsko-katastarske usluge nove katastarske izmjere katastarskih općina na području Zagrebačke županije u 2024. godini.

Na aktualnom satu vijećnike je zanimalo u kojoj je fazi projekt izgradnje obilaznice Volavje-Petrovina, zatim u kojoj je fazi prijava izgradnje osnovne škole u Jastrebarskom na NPOO, kome su sve dodijeljena sredstva za sport iz županijskog proračuna u 2023. godini te kada će se s gradovima i općinama potpisati ugovori za dodjelu sredstava za obnovu od potresa. Također, interesiralo ih je kada kreće obnova i uređenje ispostave Doma zdravlja u Samoboru te izgradnja garaže uz isti. Posljednje vijećničko pitanje bila je sugestija vezana uz naknade koje se isplaćuju vijećnicima za prisustvovanje na sjednicama Skupštine.

Foto: Zagrebačka županija

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime