Mate Turić među dobitnicima priznanja Zagrebačke županije

0
Foto: Dražen Kopač
Komunalac add

U Zaprešiću je danas održana svečana dodjela javnih priznanja Zagrebačke županije. Među dobitnicima priznanja je i vrbovečki akademski kipar Mate Turić, umjetničkog imena Mata CROata, kojem je dodijeljena nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu. Mladi kipar koji je ove godine sudjelovao na prestižnom Pariškom jesenskom salonu obratio se prisutnima u ime svih dobitnika. –Dobra djela i dobre stvari ponekad teže dolaze do izražaja, a priznanja koja smo danas dobili znak su da je netko prepoznao naš rad– rekao je Turić.

Foto: Dražen Kopač

Uputivši čestitke dobitnicima javnih priznanja župan Stjepan Kožić istaknuo je kako Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja jednoglasno odabralo ovogodišnje dobitnike. –A kako bi drugačije moglo i biti kada su se pred nama našli životopisi i postignuća vrijedni divljenja. Poljoprivrednik kojeg invaliditet nije spriječio da obrađuje 60 hektara zemlje, kipar čiji je rad prepoznat na prestižnoj izložbi u Parizu, vatrogasci koji su iz goruće kuće spasili staricu – rekao je Kožić.

Predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović zahvalila je svim dobitnicima na trudu, radu i znanju koje ulažu da bi svima u zajednici bilo bolje, a posebnu zahvalu uputila je onima koji su predložili ovogodišnje laureate.

Foto: Dražen Kopač

Povelje Zagrebačke županije dodijeljene su mladom poljoprivredniku Ivanu Palčiću, nositelju istoimenog OPG-a iz Vukovine, Gradskom ogranku Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Zaprešića, potpredsjedniku Hrvatskog kinološkog saveza Vladimiru Sruku iz Dugog Sela, Kulturno-umjetničkom društvu Sveta Ana Rozga – limena glazba iz Dubravice te Udruzi osoba s invaliditetom „Sinergija“ iz Samobora.

Nagrada Zagrebačke županije za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pribić.

Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijeljena je pukovniku Hrvatske vojske u mirovini Nikoli Tomincu iz Dugog Sela, akademskom kiparu Mati Turiću iz Vrbovca, parataekwondoistu Filipu Cimašu iz Rugvice te Prvom hrvatskom seljačkom prosvjetnom i dobrotvornom društvu – Ogranak seljačke sloge Buševec.

Također, prilikom svečanosti dodijeljena su i priznanja župana i predsjednice Županijske skupštine. Priznanje župana dodijeljeno je Mihaelu Severincu iz Jastrebarskoga, a priznanja predsjednice Županijske skupštine dodijeljena su Stjepanu Kolarecu iz Kravarskog, vlč. Dubravku Škrlinu Hrenu iz Župe Stupnik – Lučko te Udruzi MachLAB iz Dugog Sela.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime