Mate Turić dobio još jednu nagradu

0
Komunalac add

Glazbeni menadžer i producent Zoran Škugor dodijelio je vrbovečkom umjetniku Mati Turiću nagradu za najbolju izložbu u Hrvatskoj u 2023. godini, u ime Artist on Globe. Mate je dobio nagradu za izložbu jedrenjaka i drugih motiva u Kulturno informativnom centru Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Zagrebu. Svečanost je održana u Općini Gradec, gdje Turić ima stalni postav svojih djela, u prisustvu načelnice općine Ljubice Ambrušec.

– Počašćen sam i zahvalan što je moj višegodišnji rad i trud nagrađen nagradom koju su dobili brojni uspješni umjetnici poput Dimitrija Popovića, Duška Šibla, Matka Trebotića – rekao je Mate Turić na dodjeli nagrade.

Načelnica Ljubica Ambrušec naglasila je kako je općina prva prepoznala mladog umjetnika kojem je na pariškom Salonu Prvo francusko društvo za upravljanje pravima vizualnih umjetnika dodijelilo nagradu za originalnost. Škugor je naglasio kako ovom nagradom skreću pozornost javnosti, posebno umjetničkog svijeta na vrijednosti kiparskih radova Mate CROate.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime