Masten: “Sljedećeg tjedna kreće sanacija cesta u Brčevcu”

0
Komunalac add

Prije točno dvije godine u Brčevcu su svečano otvoreni radovi na izgradnji nove kanalizacijske mreže na vrbovečkom području. Danas je situacija u Brčevcu daleko od svečane, radovi su ostavili raskopane prometnice, koje se sporo ili nikako ne saniraju, što direktno utječe na kvalitetu života mještana.

Brčevec je danas obišao gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj u društvu direktora Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislava Mastena. Gradonačelnik Kralj je naglasio kako se već mjesecima bore s izvođačima radova od kojih su dobili samo prazna obećanja.

Prije dvije godine na otvorenju je bilo puno uzvanika, svi su se tada slikali sa šljemovima, a evo danas kada je sve otišlo u ovakvom smjeru, situacija je puno drugačija. Moje isprike svim mještanima i Brčevca i drugih raskopanih naselja. Danas smo došli ovdje da vidimo gdje smo stali i da čujemo od direktora Mastena ima li pomaka i kada napokon možemo očekivati nekakvu prvu sanaciju. Krajnji je rok da se nešto počne sanirati, jer stanje je neizdrživo. Svakodnevno zovemo izvođača, zovemo Vodovod i odvodnju, šaljemo pritužbe, činimo sve što možemo, nažalost čini se da to nije dovoljno, pitamo se što još napraviti – rekao je gradonačelnik Denis Kralj.

 

Prvi radovi na sanaciji cesta u Brčevcu trebali bi započeti idući tjedan, poručio je danas direktor Voodopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten koji smatra kako problem leži u neiskustvu izvođača radova u ovakvim velikim kanalizacijskim projektima. – Izvođač je radove dobio prema Zakonu o javnoj nabavi, na to se ne može pretjerano utjecati. Izvođač tako već četiri puta popravlja ono što je već napravljeno. No sada mogu najaviti da će prvi radovi na sanaciji započeti sredinom sljedećeg tjedna, asfaltiranje bi trebalo započeti od pruge prema društvenom domu u Brčevcu. Na ostatku trase se još izvode priključci, koji moraju proći sve ateste, da bi se moglo pristupiti daljnjoj sanaciji. I ja se ispričavam građanima na ovim lošim uvjetima, nažalost takva je situacija na tržištu, i ovo nije izolirana situacija. Na raspolaganju postoji instrument raskida ugovora, no u tom slučaju uz gomilu pravnih reperkusija opet ne postoji garancija da nećete dobiti izvođača koji radi istom dinamikom kao i ovaj – istaknuo je Masten te dodao kako će Vodoopsrkba i odvodnja Zagrebačke županije od sada pokušati maksimalno intenzivirati da se radovi privode kraju i da se saniraju otvorene ceste te da se do tada ne otvaraju nove trase.

Masten se osvrnuo i na situaciju u Križevačkoj i Vrbovečkom Pavlovcu. – Nakon Brčevca, tamo ćemo probati barem dio asfaltirati. Problem je u tome što izvođaču nikako ne prolazi vodonepropusnost. Znam da je građanima teško shvatiti, no zamislite situaciju da cestu asfaltiramo i da ju onda ponovno moramo raskopati. Svaki ovakav veliki projekt zahtjeva nažalost i neko odricanje od dotadašnje kvalitete života, kako bi se projekt mogao pravilno izvesti, završiti i ceste na kraju asfaltirati – istaknuo je Masten.

Gradonačelnik Kralj je također zamolio sve građane koji imaju pritužbe na stanje cesta da nazovu Vodoopskrbu i odvodnju Zagrebačke županije na broj telefona: 01/2092- 270 i prijave probleme koje imaju kako bi se sve saniralo u najkraćem mogućem roku.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime