Marko Antolković na svjetskom natjecanju za pjevačke talente

0
Komunalac add

Poznati vrbovečki kontra tenor, Lonjičak Marko Antolković sudjeluje na vodećem svjetskom natjecanju za iznimne pjevačke talente Mirjam Helin u Helsinkiju, u Finskoj. Ovo je jedno od najprestižnijih svjetskih natjecanja koje se održava od 1984. godine, svakih 5 godina u organizaciji Finske kulturne zaklade.

Nakon održane video selekcije gdje je prijavljeno 485 kandidata iz 61 zemlje odabrano je 44 kandidata iz 22 zemlje, među kojima su i 3 kandidata iz Hrvatske, Josipa Bilić iz Zagreba, Filip Filipović Svetog Ivana Zeline i Marko Antolković iz Lonjice.

U prvoj i drugoj rundi natjecanja, od ukupno osam, nastupili su naši natjecatelji, a 6. lipnja će stručni žiri odabrati 16 do 20 natjecatelja koji će proći u polufinale, dok će zatim mjesta u finalu biti za samo šestero natjecatelja.

Inače, Hrvatska je jedino 2014. godine imala svoje kandidate, Matiju Mejića i Leona Košavića koji su tada osvojili drugo i treće mjesto, a danas su obojica vrlo traženi i fantastični mladi glazbenici.

Natjecanje uživo prenosi Finska televizija Yle Areena, a snimku je moguće pogledati i kasnije na poveznici: https://areena.yle.fi/1-70743780

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime