Marko Antolković dobio ulogu u zagrebačkom HNK-u

0
Komunalac add

Poznati vrbovečki kontratenor, Lonjičak Marko Antolković dobio je ulogu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Riječ je o ulozi Orlovskog u opereti „Šišmiš“ Johanna Straussa mlađeg. Gostujući u našem programu, istaknuo je kako je ovo za njega veoma značajna stvar.

Radi se o ulozi Orlovskog u opereti Šišmiš. Naravno, na vrijeme ćemo obavijestiti i pozvati sve zainteresirane da dođu u HNK poslušati samu izvedbu. Premijera je najavljena za 29. prosinca. Do toga još ima vremena, ali sada se službeno zna da sam u podjeli. Ovo je značajna stvar za mene. Veoma sam zahvalan na tome jer sam na početku svoje karijere i ovo je veliki uspjeh. Ne događa se baš uvijek da takva značajna uloga dođe odmah po završetku fakulteta. Stoga moram priznati da čekam to s velikim uzbuđenjem – rekao je Antolković.

Inače, posjetitelji festivala „Pod zvjezdanim nebom“ kojeg organizira udruga „DUD“ iz Lonjice imat će priliku čuti četiri isječka iz operete „Šišmiš“. Bit će izvedene dvije arije i dva ansambla iz spomenute operete, pojašnjava Antolković.

Podsjetimo, Udruga za promicanje kulture „DUD“ po prvi puta organizira festival klasične glazbe u Lonjici „Pod zvjezdanim nebom“ s ciljem razvoja publike u ruralnim sredinama. Festival će se održati od 9. do 11. rujna 2022. godine na otvorenom u Lonjici, a svaki koncert započet će u 19 sati i 30 minuta.

Na ovom autentičnom festivalu, posjetitelji će kroz tri večeri moći uživati u operetnoj, sakralnoj i opernoj glazbi uz nastupe brojnih poznatih umjetnika. Raznolikost i bogatstvo klasične glazbe odjekivat će našim mjestom kroz tri večeri te će lokalnoj publici, ali i svim zainteresiranim posjetiteljima, pružiti dosad neviđeno iskustvo.

Operetnu večer u petak obilježit će nastup gudačkog kvarteta uz soliste Irmu Dragičević, Tenu Lončarević i Marija Filipovića. Sakralnu večer u subotu priredili su lokalni zbor mladih IHTHIS uz poznate izvođače sakralne glazbe kao što su Tamara Perc i Karlo Luka Kvesić, a u nedjelju na Opernoj večeri nastupit će solistice Gabriela Hrženjak, Dina Jularić Ivančić, solist Marko Antolković te zbor Euterpa. Osim pjevača i svirača, na festivalu će nastupiti i plesačice Plesnog kluba Lana te članovi HKUD-a Petar Zrinski koji će izvesti svima dobro poznatu završnicu iz opere „Ero s onoga svijeta“.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime