Mario Ćosić izabrao Lonju

0
Komunalac add

Iako je igrač četvrligaša Zeline tridesetogodišnji Mario Ćosić imao mnoge ponude u zimskom prijelaznom roku, za nastavak igračke karijere izabrao je Lonju iz Lonjice. Tako je Lonja izuzetno pojačala svoje redove u borbi za naslov prvaka u 1. ŽNL Istok. Naime, jesenski naslov pripao je Milki Trnini koja je osvojila 29 bodova, koliko ima i drugoplasirana Dubrava, za kojima Lonja zaostaje jedan bod.

Nema nikakve dvojbe da je Uprava Lonje na čelu s predsjednikom Ivanom Kraljem dovođenjem Ćosića potvrdila da su ambicije nogometnog kluba iz Lonjice visoko postavljene, a to je osvajanje prvog mjesta i plasman u JŽNL Zagrebačke županije.

Mario Ćosić jedan je od najboljih i najpoznatijih nogometaša s vrbovečkog područja koji je svoj nogometni put započeo u Gaju gdje je bio registriran od 2007. do 2009. godine. Potom je bio igrač u Sesvetskom Kraljevcu od 2009. do 2015. Za Rakovec je igrao u sezoni 2015./16. Kao igrač Vrbovca bio je u razdoblju od 2016. do 2023. gdje bio i kapetan i stožerni igrač u vrbovečkom trećeligašu. U Vrbovcu je bio i trener mlađih kategorija. Kada je Vrbovec ispao u 4. NL skupinu B, prešao je u jesen 2023. u Zelinu. Mario Ćosić je polivalentan igrač koji može igrati na više pozicija u momčadi, a svojim igračkim iskustvom i kvalitetom je podigao razinu cjelokupne momčadi Lonje.

Tako se sada u Lonji nalaze bivši igrači Vrbovca: Alen Babić, Miljenko Bencalić, Mario Ćosić, Ivan Marko Ivoš i Marko Kolar te bivši igrači Dugog Sela: Tomo Bagarić, Mihael Nikola Forgač i Dražen Pavlić dok je Ivan Fluka ranije igrao i za Sesvete. U igračkom kadru su još: Krešimir Forgač, Hrvoje Kuninec, Danijel Solarić, Ivan Tandara, Karlo Šurmin, Matija Delija, Karlo Severec… Nema nikakve dvojbe da Lonja ima izuzetno kvalitetnu ekipu te da je jedan od glavnih favorita za osvajanje prvog mjesta. Od toga Lonja više ne može pobjeći, a iz Uprave su poručili da su u kontaktu s još nekoliko nogometaša, pa nije isključeno da se pojačaju s još par kvalitetnih igrača u zimskom prijelaznom razdoblju.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime