Marina Uzelac predstavila se vrbovečkoj publici izložbom “Sito i otisak”

0
Komunalac add

Otvorenje izložbe “Sito i otisak” autorice Marine Uzelac održano je sinoć u prostoru vrbovečke udruge Artoratorij, ulica Matije Gupca 3. Posjetitelji su mogli vidjeti eksperimentalnu seriju fotografija koja se kroz korištenje starih 35mm slajdova poigrava sa duplom ekspozicijom na intuitivan način. Serija fotografija bavi se prostorom preklapanja slika u kojem autorica izabire slike koje će se preklopiti, ali ne i način na koji će se to odigrati.

Počela sam se baviti ovom serijom vrlo brzo nakon što sam se počela baviti fotografijom i izučavala na koji način mehanizam analogne kamere funkcionira i to na vrlo naivan „što bi se dogodilo kada bih probala učiniti ovo“ način, nije bilo ništa previše unaprijed osmišljeno. Na početku sam puno griješila, ali iako sam kako su godine prolazile uspjela donekle ovladati procesom on nikada neće moći biti potupno u mojoj kontroli i to je ono što me uvijek vraća i iznova fascinira – rekla je autorica na jučerašnjem otvorenju izložbe.

Marina Uzelac rođena je 1991. godine u Pančevu. Diplomirala je filmsku režiju na Akademiji Umetnosti u Beogradu. Autorica je nekoliko nagrađivanih igranih filmova. Posljednjih godina posvetila serežiji glazbenih video-spotova te je surađivala s eminentnim regionalnim izvođačima poput Artan Lili, Koala Voice, Seine, Klinika Denisa Kataneca i drugima. Za svoj rad primila je više nagrada na međunarodnim festivalima. Osim režije, važan dio njenog umjetničkog rada predstavlja fotografiranje. Pretežno se bavi koncertnom fotografijom, kao i različitim vizualnim materijalima za bendove, od promo fotografija do naslovnica albuma, dok drugi dio njezinog opusa predstavlja eksperimentalna fotografija s 35mm slajdovima koje je predstavila na ovoj izložbi. Živi i radi u Zagrebu.

Organizatori izložbe mag.art. Verena Jakuš i mag.educ.art. Ivan Mak pozvali su građane da slobodno navrate u prostor udruge Artoratorij i pogledaju što je Marina pripremila.  – U sklopu izložbe postavljeno je dvanaest fotografija, a ono što je kod njih zanimljivo jest dvostruka ekspozicija kojom se Marina bavi i istražuje već godinama. Sviđa nam se njezin rad te način na koji promišlja i eksperimentira u tome. Stoga smo je pozvali da izloži svoje radove u našem gradu – rekla je Jakuš.

Izložba će biti otvorena do 02. siječnja 2022. godine. Inače, ovom izložbom udruga Artoratorij završava svoj godišnji izložbeni program za 2021. godinu koji je započeo još 23. siječnja, a tijekom kojeg su se radovima predstavili brojni mladi umjetnici te članovi i polaznici tečaja udruge Artoratorij. – Zadovoljni smo kako je prošao izložbeni ciklus. Hvala svim umjetnicima koji su pristali izlagati u našem prostoru. Reakcije umjetnika kao i posjetitelja bile su jako dobre te nam je to veliki poticaj da nastavimo s time i dalje – poručio je Mak.

Također, napominju da je već spreman izložbeni program za sljedeću godinu te se nadaju da će ponovo dobiti financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačke županije te Grada Vrbovca. – Ta potpora nam je zapravo bila vjetar u leđa da ovu godinu ovako uspješno odradimo i da se sve izložbe održe u Vrbovcu. Naši programi i dalje traju, a svi zainteresirani mogu nas pratiti na facebook stranici i web stranici udruge Artoratorij – istaknuli su na kraju.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime