Marijan Čokor novi trener Gaja

0
Komunalac add

Uoči proljetnog dijela u 1. ŽNL Istok, u Gaju su za novog trenera izabrali iskusnog Marijana Čokora, koji je tako postao treći klupski trener ove sezone. Naime, jesenas je ostavku podnio višegodišnji trener Gaja, Dalibor Milanović, pa je zadnjih nekoliko jesenskih kola klub vodio Tomislav Biškupec. Marijan Čokor je poznato nogometno ime jer je ranije bio na trenerskoj klupi Slobode iz Gradeca, Lonje iz Lonjice, Ostrne i Oborova te trenirao mlađe kategorije u Dugom Selu.

Svoju igračku karijeru započeo je kao junior PIK-a Vrbovec. Za seniorsku momčad PIK-a Vrbovca zaigrao je u sezoni 1977./78., koja se tada natjecala u Zagrebačkoj nogometnoj zoni, pod trenerskom palicom Petra Radonjića. Zatim su mu bili treneri: Luka Lipošinović i Ilija Bajić. Po povratku iz vojske jesenski dio je odigrao u Dinamu iz Peskovca. Nakon toga se u zimskom prijelaznom roku 1981. godine vraća u matični klub PIK Vrbovec u kojem je tada bio trener Marijan Lukić. U jesen 1981. godine za trenera je imenovan Ivan Baranašić Barac. Međutim, Čokor se nije mogao ozbiljnije posvetiti nogometui redovito trenirati koliko je želio jer se u jesen iste godine zaposlio u Sekretarijatu za unutrašnje poslove. Stoga je karijeru nastavio u niže razrednim klubovima: u Lonji iz Lonjice od 1981. do 1983. i u zagrebačkom klubu Mladi milicionar u razdoblju od 1984. do 1986. godine. Potom je ponovo bio igrač Peskovca 1991. godine u kojem je doprinio osvajanju prvenstva Općinske nogometne lige Vrbovec u sezoni 1991./1992. U Peskovcu u principu i prekida sa seniorskom nogometnom karijerom.

Međutim, nije prestao igrati nogomet jer si je produžio igračku karijeru u veteranskim vodama. Član veterana Lonje je od 1992. do 1996., a zatim od 1996. do 1998. igra za veteransku momčad Zagreb 92. Potom se 1998. godine ponovo vratio u Lonju gdje je okončao veteransku karijeru 2018. godine. U razdoblju od 2000. do 2009. godine bio je voditelj veterana s kojima je osvojio kup NS Dugo Selo u 2009.godini.

Izborom Marijana Čokora, u Gaju očekuju seniorski pomak prema gornjem dijelu tablice, jer se radi o ozbiljnom treneru koji ima i bogato igračko i životno iskustvo.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime