Marija Petrek predstavila prvu samostalnu zbirku pjesama

0
Komunalac add

Promocija zbirke pjesama „Zgubljene senje“ Vrbovčanke Marije Petrek održana je sinoć u Narodnoj knjižnici Vrbovec. Pred brojnom publikom predstavljena je prva samostalna zbirka ove autorice, a tematika pjesama obuhvaća sjećanja na djetinjstvo, obitelj, ljubav i zavičaj.

Na samom početku okupljene je pozdravila zamjenica ravnateljice Narodne knjižnice Vrbovec Mateja Hrgovan. Moderatorica promocije bila je predsjednica vrbovečke Udruge „Osebunjek“ Katarina Zadrija, a pjesme iz zbirke čitale su autorica Marija Petrek i Tatjana Kobija, članice spomenute udruge te Andrea Petrek. Atmosferu je upotpunio Danijel Blagec koji je na gitari izveo nekoliko kajkavskih pjesama. Promociji je prisustvovao i vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj.

Inače, Marija Petrek pisanjem se bavi od srednje škole, ali svoje radove ne objavljuje. Intenzivnije počinje pisati 2018. godine, na kajkavštini i standardnom hrvatskom jeziku. Od 2019. godine, kao članica Udruge Osebunjek, sudjeluje na mnogim pjesničkim susretima i recitalima, osvaja nagrade, a pjesme joj se objavljuju u zbornicima recitala.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime