Marica Habeković i Martin Vrčković pobjednici 1. Uskršnjeg ribolovnog kupa Poljanski Lug

0
Komunalac add

Športsko ribolovna udruga Štuka organizirala je 1. Uskrsni ribolovni kup na jezeru broj 4 u Poljanskom Lugu. U muškoj konkurenciji bila su 34 natjecatelja, a u ženskoj 4 natjecateljice. Pored domaćih članova ŠRD Štuke nastupili su natjecatelji iz sljedećih sportsko-ribolovnih društava: Amura (Vrbovec), Črnca (Gradec), Klena (Brckovljani), Vukšinca, Dugog Sela, Raka (Rakitja), Šarana (Zaprešič) i natjecatelji iz Zagreba. Po promjenjivom vremenu lovila se pretežno sitna riba: crvenperka, žutooka, keder, babuška i patuljasti somić, ali bilo je i većih primjeraka šarana i amura.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Marica Habeković (Štuka), 2. mjesto je osvojila Ljiljana Knezović (Rak), 3. pripalo je Mirjani Jakunić (Štuka), i 4. mjesto je zauzela Renata Ivezić (Štuka). Kod natjecatelja najuspješniji su bili: 1. Martin Vrčković (Rak), 2. Petar Bašić (Zagreb) i 3. Dalibor Agbaba (Šaran). Sudački posao su odradili Dragutin Mutak i Marijo Sabolić članovi ŠRD Štuka. Sva riba je poslije vaganja puštena u jezera.

Nakon završenog natjecanja uslijedila je podjela pehara najboljim natjecateljima. Uskršnji kup bi trebao postati tradicionalno sportsko okupljanje početkom travnja na jezerima kojima gospodari i skrbi ŠRD Štuka. Organizator je poslije organizirao druženje za sve nazočne koje se nastavilo uz ručak u ribičkoj kućici i dogovore za daljnje sportske aktivnosti.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime