“Manje oružja, manje tragedija”

0
Komunalac add

Policijska postaja Vrbovec sudjeluje u provođenju nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ s ciljem senzibiliziranja javnosti i poticanja svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima.

Inače, ovom nacionalnom kampanjom želi se potaknuti građane da doborovoljno predaju sve vrste oružja, streljiva i minsko-eksplozivna sredstva koja posjeduju u svojim domovima. Time se doprinosi sprječavanju neželjenih tragedija izazvanih uporabom takvog oružja ili sredstava.

Građanima je omogućena vremenski neograničena dobrovoljna predaja zabranjenog i dozvoljenog oružja, a protiv osobe koja dobrovoljno predaje oružje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Pozivamo i apeliramo na građane da telefonskim pozivom na broj 192 ili 2791-124 dojave posjedovanje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava, a tada će policija preuzeti oružje. Napominjemo da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj telefona 192 nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Takvim je pristupom zagarantirana anonimnost osobe koja predaje oružje, a što je ipak važnije, sve su potencijalne opasnosti svedene na najmanju moguću mjeru – poručuju iz policije.

Na području Policijske uprave zagrebačke u ožujku, rujnu i listopadu 2020. godine provedene su tri akcije prikupljanja odnosno predaje oružja od strane građana s područja Sv. Ivana Zeline, Sesveta i Dugog Sela u kojoj je prikupljena značajna količina oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime