“Manje oružja, manje tragedija”

0
Komunalac add

Policijska uprava zagrebačka i ove godine u predblagdansko i blagdansko vrijeme intenzivne aktivnosti u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

Kampanja se u Republici Hrvatskoj provodi od 2007. godine, s ciljem  upoznavanje javnosti o opasnostima od oružja i minsko-eksplozivnih sredstava kao i poticanje građana na dobrovoljnu predaju i vraćanje oružja.
 

U priopćenju Policijske uprave zagrebačke stoji kako dosadašnja iskustva pokazuju da veći broj građana u predblagdansko i blagdansko vrijeme nabavlja pirotehnička sredstava koja se nalaze u slobodnoj prodaji, ali također nezakonito koriste oružje, streljiva i minsko-eksplozivna sredstava čije posjedovanje nije dopušteno. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak te iz policije pozivaju sve one koji dragovoljno žele predati ilegalna ubojita sredstva neka to, bez straha od sankcija, učine pozivom na broj 192 ili nazovu najbližu policijsku postaju.
Također građane mole da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje, nego će stručni i osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i vozilom bez policijskih oznaka, doći kod njih i preuzeti oružje. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime