Mališani s veseljem sudjelovali na Danu otvorenih vrata Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca

0
Komunalac add

Vatrogasna zajednica Grada Vrbovca u subotu je na Trgu Petra Zrinskog obilježila Dan otvorenih vrata. U sklopu događanja građani i djeca mogli su razgledati vatrogasna vozila – vatrogasnu cisternu, navalno vozilo, vozilo za rad na visini,pick-up vozilo i vatrogasni kombi; vatrogasnu opremu – zaštitnu vatrogasnu odjeću i obuću, aparate za disanje, naprtnjače i druge alate za spašavanje ljudi i imovine. Najmlađi su sudjelovali na likovnoj radionici, okušali se u mini firecombat poligonu, skakali u vatrogasnom napuhancu i osvojili vatrogasne medalje. Posjetitelji su također mogli postavljati pitanja vatrogascima kako bi više saznali o njihovom radu, opremi i vozilima.

Cilj je bio upoznati sve posjetitelje – velike i male, s činjenicom koliko je važno i plemenito zanimanje vatrogasaca, te podići svijest o vatrogastvu u našoj lokalnoj zajednici.

Osim obilježavanja dana sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca, Vatrogasna zajednica Grada Vrbovca u mjesecu svibnju – mjesecu zaštite od požara, provodi i preventivne aktivnosti, a jedna od njih je i Dan otvorenih vrata. U organiziranju i provedbi Dana otvorenih vrata Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca sudjelovala su sva dobrovoljna vatrogasna društva naše Zajednice. Zadovoljni smo odazivom djece i mladeži, a nadamo se pozitivnom trendu i u budućnosti – poručili su vatrogasci.

Vatrogastvo je humanitarna i odgovorna, ali i opasna djelatnost. Operativne snage vatrogastva djeluju u lakšim, ali i težim situacijama spašavanja na terenu. Vatrogasna zajednica Grada Vrbovca izdvaja izdašna financijska sredstava u opremljenost i sigurnost operativnih vatrogasaca (osobna i skupna zaštitna oprema), te na edukacije i osposobljavanje operativnih vatrogasaca za različita vatrogasna zvanja i specijalnosti. Prvenstvena svrha vatrogastva je pomoći drugome u nevolji, ali pazeći pritom na sebe i na svoje kolege.

Budući da je ljetna protupožarna sezona pred nama, Vatrogasna zajednica Grada Vrbovca apelira na građane da ne vrše spaljivanje biljnog otpada na otvorenom prostoru, već da biljni otpad zbrinu na ekološki način koji može uključivati kompostiranje, što dovodi do povećanja sigurnosti. Prilikom vatrogasne intervencije ne dovodite sebe u opasnost i ne otežavajte vatrogascima obavljanje vatrogasne intervencije svojim približavanjem kako bi promatrali, fotografirali i/ili snimali intervenciju. Ukoliko primijetite požar odmah pozovite vatrogasce na broj 193 ili Centar 112.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime