Mali Zrinskaši najbolji u Zagrebačkoj županiji

0
Komunalac add

Dječja folklorna skupina HKUD-a Petar Zrinski Vrbovec ponovo će predstavljati Zagrebačku županiju na jednom od državnih susreta dječjeg folklora sljedeće godine. Zaslužili su to nastupom na Županijskoj smotri dječjeg folklora u Samoboru. – Po mome mišljenju to je bio jedan od najboljih nastupa malih Zrinskaša, a po mišljenju žirija nastup po kojem bi se svi mogli ravnati kako treba izgledati nastup dječjih skupina; od dvoglasja, preko izvrsnog plesa, frizura, kostimografije, glazbene pratnje, dobrih tamburaša do uvjerljive glume – istaknula je voditeljica HKUD-a Petar Zrinski Ljiljana Stanko.

– Kako sačuvati tradiciju da se ne zatrgne, produžiti joj život. Najsigurniji način je prenijeti to na djecu. 29 djece i 9 tamburaša pokazali su kako su se djeca nekada igrala u našem kraju, što su plesala i pjevala. Ne mogu riječima dočarati njihovu sigurnost i veselje na sceni, uvjerljivost u glumi, bogatstvo nošnja koje su iste, ali opet svaka drugačija – dodala je Stanko.

Inače, sljedeći nastup mali Zrinskaši imat će 10. prosinca na Božićnom koncertu cijelog društva koji će se održati u Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec u dva termina, u 17 i 19 sati.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime