Mali kreativci okupirali gradski park

0
Komunalac add

Vrbovečka udruga Artoratorij krenula je s programom „Vrbovečko kreativno ljeto“ koji obuhvaća niz radionica na gradskim javnim površinama te u prostoru udruge na adresi Matije Gupca 3.

U gradskom parku jutros se okupilo desetak polaznika likovne radionice za djecu koja su u tehnici akvarela slikala prepoznatljiv motiv našeg grada. Danas je to kula Zrinski, a na red će doći i vodotoranj, crkva sv. Vida, park, Zagorka i vrbovečka nošnja.

Sudeći prema trenutnom interesu, Vrbovcu svakako treba ovakva kulturna ponuda. Djeca uvijek traže nove načine kako ispuniti svoje vrijeme, pogotovo preko ljeta kad nema škole i slobodni su. Crtanje i slikanje ih zanima jer im je prirođena takva vrsta izražavanja – ističe akademska slikarica Verena Jakuš iz udruge Artoratorij.

Projekt obuhvaća i izložbe tri mlade akademske umjetnice vrbovečkog kraja. Nakon izložbe fotografija Ane Horvat, krajem srpnja u prostorijama udruge predstavit će se i multimedijalna umjetnica Laura Barić. –Laura je vrlo specifična umjetnica, koja svojim instalacijama ‘zaposjeda’ prostor u kojem izlaže. Dan kasnije održat ćemo i kreativnu radionicu na temu izložbe – pojašnjava Verena.

Projekt „Vrbovečko kreativno ljeto“ je besplatan za javnost te realiziran uz potporu Grada Vrbovca. –Prijave za sudjelovanje primamo na e-mail adresu artoratorij@gmail.com, a broj sudionika po radionici je ograničen – poručuju iz udruge.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime