Maksimir petardom isprašio Vrbovec

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 29. KOLO 3. HNL SREDIŠTE

MAKSIMIR – VRBOVEC 5 : 1

 ZAGREB, Igralište Oboj. Gledatelja 50.

Sudac: Dominik Bujan (Guci Draganački). Pomoćnici: Adrijano Delač(Karlovac) i Stjepan Novosel (Kamanje). Četvrti sudac: Marko Petrunić (Zagreb).

Delegat: Juraj Bean (Zagreb).

STRIJELCI: 0:1 J. Colarić (3), 1:1Petković (39), 2:1Mraković (48), 3:1 Petković (53), 4:1Franceković (70), 5:1 J. Starčić (82)

MAKSIMIR: Kezerić, M. Starčić, Kondres, Gašparac, (od 74. Husnjak), Soldić, (od 74. J. Starčić), Petković, Franceković, Nasri, (od 58. Navrotsky), Mraković, (od 68. Mamić), Rosandić, (od 58. Ljuboja), Krznar.

Trener: Zoran Santrač.

VRBOVEC: Zrinščak, Frigan,K. Colarić, (od 66. Krizmanić), Tomas, Lovrić,(od 77. M. Tolić), M. Ćosić, Nakić, (od 77. G. Tolić), Škaro, (od 63. Trošić), J. Colarić, Tomas, Slišković.

Trener: Dražen Biškup.

IGRAČ UTAKMICE: Fran Petković.

Vrbovec je protiv Maksimira igrao jednu od ključnih utakmica za ostanak u borbi za viši rang natjecanja, ali je još jednom ponovio lošu igru na gostovanju i prošao kao bos po trnju.

A nije tako loše počelo za Vrbovčane koji su poveli na samom početku utakmice u 3. minuti. Josip Colarić je sigurno izveo kazneni udarac i doveo goste u vodstvo. Domaći je izjednačio u 38. minuti, a strijelac je bio Fran Petković. Maksimir je na početku drugog poluvremena u 48. minuti preokrenuo rezultat u svoju korist jer je Lovro Mraković zatresao gostujuću mrežu. Sve dileme glede pobjednika riješio je svojim drugim pogotkom Petković u 53. minuti. Do kraja utakmice za Maksimir su još postigli golove Dorjan Franceković u 70. minuti i Juraj Starčić u 82. minuti.Na kraju zaslužena pobjeda Maksimira nad Vrbovcem rezultatom 5:1, koja je malo i previsoka prema prikazanoj igri obiju momčadi.

Vrbovec je tako pretrpio još jedan težak i gorak poraz na gostovanju tijekom ove sezone. Vrbočani imaju peti napad po efikasnosti u ligi, ali isto tako i poroznu obrana koja spada među pet najlošijih obranalige. Što se dešava u glavama vrbovečkih igrača teško je dokučiti da iz kola u kolo igraju s toliko oscilacija.

Sudac Dominik Bujan je dodijelio na utakmici pet žutih kartona. Kod Lučkogsu opomenuti: Antonio Rosandić i Marijan Starčić, a kod Vrbovca su bili opomenuti: Luka Nakić, Josip Colarić i Martin Tolić.

Sada samo teorija ostavlja Vrbovec u igri u daljnjoj borbu za buduću 2. HNL, a pri tome uvelike ovise i u ishodima drugih konkurenata.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime