Majstor na pozornici i u kuhinji

0
Komunalac add

U programu Radio Vrbovca danas je gostovao Marko Antolković, kontratenor iz Lonjice svima poznat kao „zlatni gumb“. Otkrio je čime se bavi u posljednje vrijeme te koji su mu planovi u budućnosti. Unatoč pandemiji Marko je bio veoma aktivan. Između ostalog, održao je dva koncerta na Murteru, priprema koncert u Dugom Selu, a okušao se i u kuhanju pa smo ga mogli vidjeti u epizodi kulinarske emisije „Kaj su jeli naši stari“ gdje je pripremao juhu Ajngemahtec. –Moji roditelji znaju reći kako je šteta što nisam išao za kuhara, no ja više volim kuhati onako za sebe, za prijatelje, raditi torte ili kolače za neke rođendane. Turistička me pozvala da i ja nekaj skuham za KSJNS TV pa eto skuhao sam jedno fino, a jako jednostavno jelo – priča Marko.

Govoreći pak o svojim glazbenim planovima Marko je najavio ciklus adventskih koncerata u vrbovečkim crkvama. – U sklopu navedenog ciklusa prošli bismo svaki vikend po dvije crkve u vrbovečkom kraju. Izveli bi isti program za ljude iz pojedinih mjesta. Čar koncerata bila bi upravo akustika. Za one koji bi posjetili svaki od koncerata, mogli bi ga doživjeti u različitim ambijentima uz različitu akustiku pojedine crkve – ističe Antolković.

Također, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Dugo Selo Marko osniva zbor mladih. Napominje kako interesa za sada ima, ali i da se zainteresirani još uvijek mogu prijaviti i postati članovi. – To bi bio jedan zbor mladih od 18 do 35 godina koji bi njegovao popularni glazbeni stil poput modernih obrada filmske glazbe. Interesa za sada ima. Također, održat ću koncert u Dugom Selu 23. listopada pa se nadam da će i to još privući ljude da se pridruže zboru – rekao je Antolković. Probe će se održavati u prostorijama POU Dugo Selo, a svi koji žele postati članovi mogu se javiti na mail adresu marko.antolkovic@gmail.com.

Razgovor s Markom poslušajte u današnjoj emisiji „Petkom u 16“ na 94.5 MHz.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime