Lukavec porazio Vrbovec nakon 40 godina 3:2

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 9. KOLO  3. HNL SREDIŠTE

LUKAVEC  – VRBOVEC  3 : 2

VELIKA GORICA, Igralište SRC Udarnik. Bez gledatelja.

Sudac: Mladen Komesar. Pomoćnici: Zlatan Bilić i Mateo Jakopic (svi iz Zagreba). Četvrti sudac: Zvonimir Landeka (Velika Gorica).

Delegat: Nedjeljko Kozlovac (Jastrebarsko).

STRIJELCI: 0:1 Babić (13), 1:1 Egzeta (37 11m), 2:1 Egzeta (68 11m), 2:2 D. Colarić (81 11m), 3:2 Krpan (84).

LUKAVEC: Luter, Lagundžija, (od 62. Krpan), Egzeta, Marko Grdenić, (od 67. Krpečanec), Ivezić, Humeljak, (od 90+3 Cvetko), Althalter, Konjevod, Valentinčić, (od 62. Borković), Gudelj, (od 46. Marijan Grdenić), Meter.

Trener: Slaven Batovanja-Gičev.

VRBOVEC: Zrinščak, Frigan, M. Tolić, Krizmanić, Lovrić, Ćosić, Škaro, (od 46. Nakić), Tomas, Bubnjar, (od 46. Slišković), Babić, D. Colarić.

Trener: Dražen Biškup.

IGRAČ UTAKMICE: Matija Egzeta.

CRVENI KARTON: Mario Ćosić (65).

Još jednom su igrači Vrbovca u ovom prvenstvu napustili gostujući teren pognute glave, jer su ovaj puta doživjeli poraz od novajlije Lukavca i to nakon 40 godina. Naime, u prijašnjih 6 utakmica od 1981. do 1984. godine Vrbovčani su pobijedili u 4 navrata, jednom odigrali neriješeno i doživjeli poraz 20. rujna 1981. rezultatom 3:1. U sedmom međusobnom prvenstvenom srazu Lukavec je ostvario drugu pobjedu protiv Vrbovca 3:2.

Vrbovčani su dobro otvorili utakmicu jer su preko Alena Babića u 13. minuti stigli do rezultatske prednosti. Lukavec je izjednačio rezultat u 37. minuti jer je Matija Egzeta iskoristio kazneni udarac. Isti igrač je iskoristio i drugi kazneni udarac u 68. minuti i preokrenuo rezultat u korist Lukavca. Vrbovec je izjednačio rezultat u 81. minuti i to iz trećeg kaznenog udarca na utakmici kojeg je realizirao Domagoj Colarić. Domaćin je postigao pobjedonosni zgoditak u 84. minuti kojeg je postigao mladi Roko Krpan.

U 65. minuti bio je isključen vrbovečki kapetan Mario Ćosić jer je dobio drugi žuti karton, a prvi mu je sudac Mladen Komesar pokazao u 53. minuti, u oba slučaja zbog preoštre igre. Pored isključenja Ćosića još je pet igrača Vrbovca bilo opomenuto javnim opomenama. Zbog navedenog isključenja i opomena, delegat Nedjeljko Kozlovac je prijavio NK Vrbovec sukladno članku 54 Disciplinskog pravilnika HNS-a.

Vrbovec nikako da stabilizira svoju obranu koja je među najlošijima u ligi, koja je u 9 dosadašnjih kola primila 18 zgoditaka, u prosjeku 2 gola po utakmici. Uz Vrbovec najviše golova primili su još Mladost iz Petrinje (19), Segesta (19) i Trešnjevka (20). Vrbovec novu priliku za popravak općeg dojma ima već u subotu, 9. listopada 2021. godine jer u 10. kolu na Gradskom stadionu dočekuje Lučko s početkom u 16,00 sati. Napomenimo na kraju da se Vrbovec nakon 9. odigranih kola nalazi na 11. mjestu sa 11 osvojenih bodova, a Lučko je na 10. mjestu sa isto toliko bodova, pa se očekuje pravi derbi i uzbudljiva utakmica ravnopravnih protivnika.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime