Lučko slavilo u Vrbovcu rezultatom 4:1

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 10. KOLO 3. HNL

 VRBOVEC – LUČKO 1 : 4

 VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 100.

Sudac: Mihael Milin (Dugo Selo) 8. Pomoćnici: Filip Lovrić (Zagreb) i Andrej Horvatinović (Petrinja). Četvrti sudac: Ivan Lacković (Jablanovec).

Delegatkinja: Zsuzsanna Szittar (Zagreb).

STRIJELCI: 0:1 Mario Jazvić (13), 1:1 D. Colarić (24 11m), 1:2 Marinić (39 11m), 1:3 Marinić (40), 1:4 Mario Jazvić (43).

VRBOVEC: Zrinščak 6, Režabek 5, K. Colarić 5,5, (od 46. M. Tolić 6), Krizmanić 6, Lovrić 5, Babić 5, Škaro 5, (od 46. Nakić 6), G. Tolić 5,5, J. Colarić 5,5, Slišković 6, D. Colarić 6.

Trener: Dražen Biškup 6.

LUČKO: Debijađi 7, Belak 7, Kulenović 7,5, Seck 7,5, Horvat 7, (od 66. Matej Jazvić -), Mario Jazvić 8, (od 88. Bajan -), Ćosić 7, (od 57. Čičković 7), Sambu 7,5, (od 78. Jovičević -), Puntar 7, Marinić 8, Bubnić 7.

Trener: Perica Vidak 7

IGRAČ UTAKMICE: Josip Marinić.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i već je u 3. minuti Puntar tukao s 15 m pored desne vratnice. Pogreška Babića u 13. minuti, koji je bespotrebno izgubio loptu na 30-ak m od vlastitog gola, dovela je do vodstva Lučkog. Gostujući kapetan Mario Jazvić je iz slobodnog udarca s 25 m preko živog zida neobranjivo pogodio u lijevi gornji kut. U 24. minuti u gostujućem kaznenom prostoru bio je srušen Josip Colarić pa je sudac Mihael Milin dosudio najstrožu kaznu za Vrbovec. Udarac s bijele točke za izjednačenje sigurno je izveo domaći kapetan Domagoj Colarić. Puntar je opasno zaprijetio u 27. minuti, ali je njegov udarac s 14 m završio uz desnu vratnicu. Minutu kasnije Domagoj Colarić je povukao kontru po desnoj strani, ali je nepotrebno dodavao iako mu je bio otvoren put prema gostujućim vratima, pa je ova obećavajuća akcija brzo propala. Josip Colarić nije iskoristio pogrešku gostujuće obrane u 38. minuti jer je brzopleto tukao, a imao je otvoren put prema golu, pa je njegov udarac sigurno obranio Debijađi. Ubrzo potom minuti kasnije Lovrić je kaznenom prostoru srušio Marija Jazvića pa je sudac Milin ovaj puta dosudio kazneni udarac za goste. Josip Marinić je bio siguran u realizaciji kaznenog udarca za novo vodstvo Lučkog. Zatim je u 40. minuti uslijedila nova domaća pogreška, ovaj puta od strane Režabeka, nakon koje su gosti odigrali lijepu akciju, koju je završio Marinić preciznim udarcem s 20 m u donji desni kut. U 43. minuti novi šok za domaćina. Marinić je ubacio korner s lijeve strane, domaća obrana loše reagirala, a Mario Jazvić iz blizine zatresao domaću mrežu za vodstvo Lučkog 4:1. Neobjašnjiv pad u igri Vrbovčana u završnici prvog poluvremena, koji su počinili nekoliko početničkih pogrešaka, sve su kaznili gostujući igrači.

U drugom poluvremenu domaćin je imao inicijativu dok su se gosti disciplinirano i borbeno branili od domaćih napada. Nakić je u 48. minuti proigrao Josipa Colarića, ali je njegov udarac s 14 m obranio Debijađi. Pokušaj lob udarca Josipa Colarića u 57. minuti s 30 m završio je pored lijeve stative. Nabacivanje lopti u gostujući kazneni prostor sigurno su izbacivali Kulenović i Seck pa Vrbovec takvim stilom igre nije stvorio niti jednu 100 postotnu šansu U 83. minuti Lučko je izvelo brzi kontranapad po lijevoj strani koji je završio udarcem glavom Čičković s 7 m kojeg je skinuo Zrinščak. Slišković je u 87. minuti snažno opalio po lopti s 20 m, ali se nije dao iznenaditi Debijađi koji je sigurno uhvatio loptu.

Na kraju je zaslužena pobjeda 4:1 pripala Lučkom čiji su nogometaši znalački kažnjavali sve pogreške domaće momčadi. Vrbovčani su nastupili u oslabljenom sastavu bez trojice standardnih prvotimaca kapetana Marija Ćosića, Dine Tomasa i Krešimira Frigana što je uvelike smanjilo šanse za pozitivan domaći rezultat. Što se tiče međusobnih susreta unazad nekoliko godina, Vrbovčani lakše ostvaruju pobjede u Lučkom, što su zadnji puta i učinili 11. svibnja 2021. godine, nego na domaćem terenu. Vrbovec je zadnji puta pobijedio Lučko na Gradskom stadionu 9. rujna 2006. godine.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime