Lonjica slavi svojih 400 godina

0
Komunalac add

Nakon što je u srijedu predstavljena publikacija „Lonjica 1618.-2018.“, proslavu 400. obljetnice ponovnog naseljavanja Lonjičaki su nastavili i danas.

Raskošan program otvorili su vatrogasci s tri pokazne vježbe: spašavanje unesrećene osobe iz zapaljene zgrade, spašavanje unesrećenog u prometnoj nezgodi te gašenje požara na otvorenom. Sudjelovali su vatrogasci domaćeg i susjednih društava, pod palicom zapovjednika GVZ Marijana Krznara. Vježba uspjela!

Brojni gosti obišli su i bogate izložbe u Područnoj školi (dječji radovi, etno-izložba, lovački i sportski trofeji i vatrogasna oprema).

Središnji program proslave održan je pod velikim šatorom na igralištu. U programu su nastupili članovi HKUD-a Petar Zrinski te učenici lonjičke škole. Pozdravne riječi brojnim okupljenima uputili su predsjednica Organizacijskog odbora proslave Valentina Kralj, predsjednica MO Štefica Fintić, gradonačelnik (rođeni Lonjičak) Denis Kralj i pokrovitelj proslave – župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Za zajednički ručak pobrinuli su se mjesni lovci, koji su pripremili stotine litara ukusnog lovačkog paprikaša.

Lonjica je u pripremama, pogotovo u srijedu i u subotu pokazala bezprimjerno zajedništvo – Mjesni odbor, udruga žena, lovci, vatrogasci, sportaši, škola – živjeli su i radili – kao jedno!

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime