Lonji nova tri boda protiv Rakovca 2:0

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 22. KOLO 1. ŽNL ISTOK

LONJA – RAKOVEC 2:0

LONJICA. Igralište NK Lonje. Gledatelja 100.

Sudac: Zvonimir Landeka 7. Pomoćnici: Filip Krznarić i Dario Aščić (svi iz Velike Gorice).

Delegat: Mile Marinčić (Ivanić-Grad).

STRIJELCI: 1:0 Granić (47), 2:0 Barišić (77).

LONJA: Bagarić 7, Forgač 7, Hren 7, (od 56. Beljan 7), Blažević 7, (od 68. Delija – ), Pavlić 7,5, (od 78. Vešligaj -), Tandara 7, (od 63. Gruden 7), Ivoš 7,5, Severec 7, Granić 7, (od 76. Pavić -), Barišić 7,5, (od 81. Burec -), Solarić 7, (od 73. Velagić -).

TRENER: Igor Maksimović 7.

RAKOVEC: Jurić 7, Štefinovec 6.5, (od 83. Kožar 6), Jaić 6,5, Baček 6,5, Gudić 6, (od 68. Pavlović -), Krvarić 6, Krezo 6, Novoselec 6, Matić 6, Grgoić 6,5, L. Radotović 6,5, (od 78. Jendriš -).

TRENER: Željko Radotović 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Marko Ivoš.

Po sunčanom i vrelom vremenu Lonja i Rakovec odigrali su fer i korektnu utakmicu u kojoj je domaćin na kraju zasluženo osvojio sva tri boda. Lonja je tako u rezultatskom naletu zasjela na 7. mjesto s 30 bodova, koliko ima i 6. plasirano Turopolje.

Prvo poluvrijeme proteklo je u laganoj inicijativi Lonje, dok su gosti svoje šanse tražili iz brzih kontranapada. Prvu priliku imali su Rakovčani u 6. minuti kada je Gudić ubacio s lijeve strane, a udarac neometanog Matića s 14 m završio je iznad domaćih vrata. U 12. minuti po lijevoj strani probio je Grgoić i ubacio prizemnu loptu na koju je u petercu za milimetar zakasnio Matić. Udarac Ivoša u 14. minuti s 25 m prohujao je uz lijevu vratnicu. Rakovec je izveo lijepu akciju u 19. minuti po desnoj strani u kojoj je Grgoić dodao loptu Štefinovcu, uslijedio je centaršut i udarac Leona Radotovića glavom s 8 m iznad prečke. Uzvratio je Ivoš silovitim udarcem u 24. minuti s 20 m kojeg je Jurić skrenuo u korner. Pokušaj Severca u 27. minuti s 16 m sigurno je obranio Jurić. Brzu akciju gostiju u 36. minuti po lijevoj strani na dodavanje Bačeka završio je Leon Radotović udarcem s 16 m kojeg je sigurno uhvatio Bagarić.

Na početku drugog poluvremena u 47. minuti, Lonja je stigla do rezultatske prednosti. Granić je iz solo akcije zabio gol u lijevi donji kut. Opasno je zaprijetio Grgoić u 51. minuti, ali je njegov udarac s 10 m završio pored lijeve vratnice. Udarac Grgoića u 59. minuti s ruba kaznenog prostora sigurno je skinuo Bagarić. Ivoš je topovski šutirao loptu u 66. minuti s 25 m i pogodio desnu vratnicu. Ponovo je Ivoš okušao udarac u 71. minuti s 20 m kojeg je Jurić bravurozno obranio. Lonja je nakon puno bolje igre povećala rezultat u 77. minuti. Na dodavanje Grudena, Barišić je efektno zabio gol u lijevi donji kut. Zadnju veliku priliku imao je Grgoić u 83. minuti, ali je njegov udarac s 8 završio iznad domaće prečke pa je utakmica završila rezultatom 2:0 za Lonju.

Na kraju Lonja je zabilježila nova tri boda, ali tek u drugom poluvremenu kada je kvalitetnijom igrom i kondicijskom spremom slomila otpor Rakovca. Nema dvojbe da Lonja ubire plodove sustavnog treniranja jer je na klupi bilo 7 igrača željnih igre što su i dokazali svojim ulascima. S druge strane Rakovec se i dalje nalazi u grčevitoj borbi za ostanak u 1. ŽNL Istok, a ne igra toliko loše, koliko pokazuje 12. mjesto na tablici. Bivši petoligaš Rakovec proživljava teške trenutke, ali još uvijek ovisi samo o svojim rezultatima da sačuva prvoligaški status.

Sudačka trojka na čelu sa Zvonimirom Landekom je bez problema, korektno i vrlo dobro obavila sudački dio.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime