Lonja zgodicima Simonovića i Grudena do pobjede protiv Donje Zeline

0
Komunalac add

PRIPREMNA UTAKMICA

LONJICA – DONJA ZELINA 4 : 0

LONJICA, Igralište NK Lonje. Gledatelja 50.

Sudac: Anto Mandir (Peskovec).

STRIJELCI: 1:0 Gruden (31), 2:0 Simonović (51), 3:0 Simonović (53), 4:0 Simonović (63).

LONJA: Bagarić, Blažević, Hren, Pavlić, Solarić, Barišić, Beljan, I. Tandara, Gruden, J. Tandara, Forgač, (još su igrali: Vešligaj, Jaković, Simonović, Burec, J. Pavić, Severec, G. Pavić, Delija, Velagić, Rimac, Granić).

Trener: Igor Maksimović.

DONJA ZELINA: M. Antolković, Hodža, Sedlar, Čemetić, Mar. Karas, Šeb, Šalata, Roginek, Strugar, Hrupec, Čizmek, (još su igrali: Mat. Karas, D. Antolković, Papak, Klasić).

Trener: Marko Karas.

Po vjetrovitom i prohladnom vremenu i na neravnom terenu Lonja je prikazala bolju igru i nadvisila solidne goste iz Donje Zeline, inače člana 2. ŽNL Istok, te na kraju postigla uvjerljivu pobjedu 4:0.

U prvih pola sata ravnopravne igre Lonja je povela u 31. minuti. Hren je ubacio s lijeve strane, a Gruden glavom s 8m pogodio desne rašlje. Nakon vodstva Lonja je pritiskala goste koji su bili sve više orijentirani na obrambene zadaće i svoje šanse bazirali na brzim kontranapadima.

Drugo poluvrijeme je proteklo u puno boljoj igri domaćina, koju je obilježio trostruki strijelac Mario Simonović. Na dodavanje Josipa Tandare u 51. minuti, loptu je primio Simonović i s 10-tak m smireno postigao zgoditak. Pogrešku gostujućeg vratara Matije Antolkovića dvije minute kasnije, Simonović je pretvorio u novi pogodak. U lijepoj domaćoj akciji u 63. minuti Simonović i Rimac su izmijenili par pasova iz kojeg je Simović i po treći puta zatresao gostujuću mrežu. Imali su domaći napadači još prilika koje nisu iskoristili ili je šutove obranio Matija Antolković. Isto tako su i gosti stvorili izgledne prilike, ali je njihove udarce u prvom poluvremenu obranio Bagarić, a u drugom Vešligaj.

Zaslužena domaća pobjeda Lonje koja igra sve bolje kako se približava proljetni dio prvenstva u 1. ŽNL Istok. Međutim, pravi test igračke forme prije prvenstvenog dijela za Lonjičane bit će kup utakmica 13. ožujka u kojoj igra protiv starog rivala Dubrave.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime