Lonja završila sezonu pobjedom protiv Bune i potvrdom trećeg mjesta

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 26. KOLO 1. ŽNL ISTOK

LONJA – BUNA 3 : 1

VRBOVEC. Gradski stadion. Gledatelja 100.

Sudac: Antonio Vukadin 7. Pomoćnici: Dario Pranjić i Matej Golubić (svi iz Dugog Sela).

Delegat: Dario Baričević (Nova Kapela).

STRIJELCI: 1:0 D. Baček (6), 1:1 Huđber (14), 2:1 M. Forgač (27), 3:1 M. Forgač (62).

LONJA: Bagarić 7, K. Forgač 7, (I. Tandara 7), Hren 7, Pavlić 7,5, J. Tandara 7,5, Ivoš 7, Barišić 7, I. Tandara 7, Kolar 7,5, (od 82. Severec -), Bencalić 7, Baček 7,5, (od 82. Burec -), M. Forgač 7,5, (od 70. Delija).

TRENER: Igor Maksimović 7.

BUNA: Petrac 7, J. Rovišan 6,5, M. Kovačić 6,5, Huđber 7, L. Kovačić 6,5, Vukašinec 6,5, Povoljnjak 6,5, Pukšić 6,5, Muža 6, Zlodi 7, Kalisar 6.

TRENER: Miroslav Rovišan 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Mihael Forgač.

Iako utakmica zadnjeg kola za Lonju i Bunu nije imala nikakav presudan značaj, obje momčadi su odigrale pravi prvenstveni susret bez imalo kalkulacija s puno borbenosti i požrtvovnosti, ali i s lijepim akcijama i atraktivnim zgodicima. Lonja je trijumfirala protiv Bune i na taj način potvrdila kvalitetu svoje momčadi i treće mjesto u sezoni 2022./23. u 1. ŽNL Istok.

Lonja je povela u 6. minuti jer je Baček odapeo s 18 m i neobranjivo pogodio u lijevi gornji kut. Uzvratio je Huđber koji je izjednačio rezultat u 14. minuti jer je gromovitim i prekrasnim udarcem s 25 m zakucao loptu u lijeve rašlje. Domaćin je ponovo stigao do rezultatske prednosti u 27. minuti. Bencalić je petom vratio loptu koju je Mihael Forgač preciznim udarcem s 11 m smjestio u desni donji kut.

U drugom poluvremenu je Lonja preuzela punu inicijativu i zagospodarila terenom dok su gosti bili orijentirani na obranu i na povremene kontranapade. U 64. minuti Ivoš je snažno tukao s 16 m, a još bolje obranio udarac Petrac. Bencalić je u 56. minuti s 14 m šutirao iznad gostujućih vrata. Lonja je povećala svoje vodstvo u 62. minuti. Baček je asistirao Mihaelu Forgaču koji je s 10-tak m pogodio u desni gornji kut. Bencalić je u 62. minuti probio desni bok i dodao loptu Mihaelu Forgaču kojem je udarac s 5 m bravurozno obranio Petrac. U domaćoj kanonadi udaraca Kolar je u 65. minuti šutirao s 14 m, ali se sjajnom intervencijom istaknuo Petrac. Josip Tandara je u 70. minuti centrirao s desne strane, a Bencalić s 5 m glavom tukao iznad prečke. U 73 minuti opasno je zaprijetio Ivan Tandara čiji je udarac s 20 m završio tik uz prečku. Nova domaća prijetnja zbila se u 79. minuti jer je Baček dodao loptu Bencaliću koji je s 10 m tukao pored lijeve vratnice. Zadnju priliku imao je Josip Tandara, ali je njegov udarac u 87. minuti iskosa s desne strana završio na prečki. Lonja je bila premoćna i na kraju je sasvim zasluženo pobijedila Bunu rezultatom 3:1 te se tako revanširala za jesenski poraz. Mogla je Lonja zabilježiti i veću pobjedu, ali nije zbog neefikasnosti svojih igrača i zbog sjajnih obrana mladog vratara Davida Petraca.

Sudac Antonio Vukadin je tijekom utakmice podijelio dvije opomene. Kod Lonje je požutio Ivan Marko Ivoš, a kod Bune Mario Pukšić.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime