Lonja zasjela na 1. mjesto, Gaj zaustavio Dubravu

0
Komunalac add

8. KOLO1. ŽNL ISTOK, PRVENSTVO 2023./24.

Svu pažnju nogometne javnosti u 8. kolu 1. ŽNL Istok plijenile su utakmice u Gaju, Rakovcu i Tučeniku. Utakmica između Gaja i Dubrave je završila trijumfom domaćina. U Rakovcu je pobjeda pripala Lonji. Graničar slavio u lokalnom derbiju protiv Slobode. Ban Jelačić je podario petardu Mladosti iz Brezina. Zvekovac pobijedio Mladost iz Obedišća. Fenjeraš Farkaš poražen od Croatije. Slobodna je bila Milka Trnina.

U derbiju između Gaja i Dubrave pobjeda je zasluženo pripala domaćinu 2:1 koji je realizirao svoje prigode i na vratima imao izvrsnog i raspoloženog vratara Tihomira Kosovca koji je skinuo niz teških gostujućih udaraca. Derbi je bio od velikog značaja za obje momčadi jer se Gaj želi vinuti u vrh tablice, a za Dubravu pobjeda je značila nastavak borbe za naslov jesenskog prvaka. Sudac Stjepan Sučić je dosudio u 28. minuti kazneni udarac za Gaj kojeg je realizirao Mišel Gomerčić. Gaj je 72. minuti izveo brzi kontranapad kojeg su gosti zaustavili i uzvratili kontranapadom iz kojeg je Dubrava izjednačila, a strijelac je bio Dario Banović. Sudac Sučić je dosudio kazneni udarac u 76. minuti za goste koji su imali tako najveću priliku preokrenuti rezultat. Marko Mamić je izveo udarac s bijele točke kojeg je obranio najbolji igrač derbija Tihomir Kosovec. Ubrzo je uslijedila kazna za nerealizirani gostujući kazneni udarac u 84. minuti jer je domaćin ponovo vratio rezultatsku prednost na svoju strani. Anđelko Kuten je asistirao Franji Jakoviću koji je s 10-tak m pogodio u lijevi donji kut. Sudac Sučić je u sudačkoj nadoknadi u 90+2 minuti isključio gostujućeg igrača Ivana Baškarada zbog drugog žutog kartona, a prvi opomenu je dobio u 67. minuti. Uzaludni su bili gostujući napadi u samom finišu utakmice, a najveću gostujuću šansu je Hrvoje Medverec glavom izbacio s gol crte, pa je derbi na kraju završio slavljem domaćina. Sudac Stjepan Sučić je imao pune ruke posla jer je pored isključenja Baškarada podijelio i 8 žutih kartona i od toga 6 domaćim nogometašima i 2 gostujućim igračima.

Derbi između Rakovca i Lonje je zasluženo pripao gostima koji su za nijansu bili bolji od domaćina. Lonja je bolje otvorila utakmicu dok se domaćin nije najbolje snašao na samom početku derbija. Gosti su izveli brzi akciju u 5. minuti koju je započeo Miljenko Bencalić, a Ivan Fluka izbacio Hrvoja Kuninca u 100 postotnu šansu kojem udarac s 7 m brani Manuel Pratljačić. Bolji igru gosti su naplatili vodstvom u 11. minuti. Alen Babić je s lijeve strane ubacio loptu na koju je utrčao Bencalić i iz blizine zatresao domaću mrežu. Nakon početnog šoka domaćin je povezao redove. Bojan Čerkez je u 14. minuti probio gostujući lijevi bok, zaobišao i vratara Tomu Bagarića, ali je loptu s gol crte izbacio Ivan Tandara. Sudac je u 18. minuti dosudio kazneni udarac za goste kojeg je sigurno realizirao Ivica Grgoić. Gosti su ponovo poveli u 39. minuti jer je na dodavanje Babića iz drugog pokušaja Fluka iz blizine postigao zgoditak. U nastavku nije više bilo toliko uzbuđenja jer su obje ekipe zaigrale puno odgovornije u obrambenim zadaćama. U neizvjesnoj završnici gosti su riješili pitanje pobjednika u 86. minuti. Na ubačaj Tandare s desne strane Babić je s 10-tak m zakucao loptu u domaća vrata. Derbi između Rakovca i Lonje završio je rezultatom 1:3. Novom pobjedom Lonja je preuzela 1. mjesto na tablici jer je Milka Trnina bila slobodna u 8. kolu. S druge strane Rakovcu je svaka utakmica imperativ u borbi za gornji dio tablice koji vodi plasman u 1. ŽNL.

Ban Jelačić je tek u drugom poluvremenu u potpunosti slomio otpor Mladosti iz Brezina i zasluženo trijumfirao rezultatom 5:0. Najbolji u redovima nogometaša iz Banova bio je trostruki strijelac Anto Aračić, a po jednom su zatresli gostujuću mrežu još Ivan Ronjak i Marko Šuljak. Sada se u Banovu puno lakše diše koji teži da se plasira u jedinstvenu 1. ŽNL u idućem prvenstvu.

U Tučeniku je bio odigran lokalni derbi starih rivala između Tučenika i Slobode u kojem je domaćin uvjerljivo i zasluženo slavio rezultatom 5:0. Domaćin je odigrao izvrsnu i efikasnu utakmicu u kojoj nije pružio nikakve šanse gostima iz Gradeca. Za Graničar su bili strijelci: Domagoj Malčić 2, Mihael Droždan, Mihael Miklečić i Nikica Milić.

U Zvekovcu je istoimeni klub očekivano zabilježio pobjedu protiv Mladosti iz Obedišća 4:1. Glavni igrač utakmice bio je trostruki strijelac Antonio Kovačević, a za Zvekovac je bio strijelac i Ivan Škrivanek. Za goste pogodak je postigao Nikola Kovačić koji je time samo ublažio gostujući poraz.

U Žabnici se nastavila serija poraza Farkaša koji je još uvijek jedina momčad koja nije osvojila bod. Croatia je pobijedila na krilima dvostrukog strijelca Antonija Vodopije koji je postigao pogotke 10. i 22. minuti. Sudac Krunoslav Anić je u 56. minuti isključio Antonija Vodopije zbog ozbiljnog prekršaja, kako je navedeno u izvještaju o utakmici. U drugom poluvremenu nije bilo raspoloženih strijelaca pa se mrežu više nisu tresle.

Poredak: 1. Lonja 21, 2. Milka Trnina 19, 3. Dubrava 17, 4. Croatia 15, 5. Zvekovac 12, 6. Gaj 11, 7. Ban Jelačić 10, 8. Graničar 10, 9. Rakovec9, 10. Sloboda 7, 11. Mladost (O) 6, 12.Mladost (B) 3, 13. Farkaš 0.

Strijelci:

14 Fluka Ivan (NK Lonja)

12 Fešta Ivan (3 KU) (NK Milka Trnina)

11 Kovačević Antonio (NK Zvekovac)

10 Dumbović Matej (NK Milka Trnina)

9 Bencalić Miljenko (NK Lonja)

8 Babić Alen (3 KU) (NK Lonja) i Vodopija Antonio (NK Croatia Nova Kapela)

7 Grgoić Ivica (5 KU) (NK Rakovec), Šimunović Filip (NK Croatia Nova Kapela) i Vodopija Filip (NK Sloboda Gradec)

6 Bradić Tihomir (4 KU) (NK Dubrava), Forgač Krešimir (NK Lonja) i Mamić Marko (NK Dubrava)

5 Aračić Anto (3 KU) (NK Ban Jelačić (B)), Banović Dario (NK Dubrava), Kuninec Hrvoje (NK Lonja) i Pajur Patrik (1 KU) (NK Gaj)

4 Pucelj Dino (NK Zvekovac)

3 Brkljačić Andrei (NK Dubrava), Forgač Mihael-Nikola (NK Lonja), Gomerčić Josip (2 KU) (NK Gaj), Gregoran Tomislav (NK Lonja), Ivoš Ivan Marko (NK Lonja), Jagatić Ivica (NK Mladost Obedišće),Ježek Mario (NK Croatia Nova Kapela), Malčić Alen (NK Graničar Tučenik) i Severec Karlo (NK Lonja)

2 Pavlić Davor (NK Lonja), Droždan Mihael (1 KU) (NK Graničar Tučenik), Funtak Emanuel (NK Sloboda Gradec), Gomerčić Mišel (NK Gaj), Jeličić Dejan (NK Mladost Brezine), Jurić Goran (NK Rakovec), Kolar Marko (NK Lonja), Krvarić Mihael (NK Rakovec), Majstorović Luka (NK Sloboda Gradec), Malčić Domagoj (NK Graničar Tučenik), Matejak Marcel (NK Dubrava), Mejrušić Valentino (NK Mladost Obedišće), Mihaljević Nikola (NK Milka Trnina), Pucelj Dario (NK Zvekovac), Salaj Robert (NK Mladost Brezine), Šimatović Domagoj (NK Graničar Tučenik), Škrivanek Ivan (NK Zvekovac) i Šuljak Marko (NK Ban Jelačić (B))

1 Baček Luka (NK Lonja) Baček Fran (NK Rakovec), Badenić Domagoj (NK Gaj), Baričević Antonio (1 KU) (NK Croatia Nova Kapela,) Beganović Jasmin (NK Dubrava), Belić Filip (NK Dubrava), Beljan Josip (NK Dubrava), Benedik Matija (NK Ban Jelačić (B)), Benko Matej (NK Gaj), Blagaj Karlo (NK Mladost Brezine), Blažević Ivan (NK Milka Trnina), Boroša Antonio (NK Ban Jelačić (B)), Čerkez Bojan (NK Rakovec), Čičević Antonio (NK Milka Trnina), Erić Josip (NK Dubrava), Fugaj Mislav Antonio (NK Graničar Tučenik), Gašparec Ivan (NK Gaj), Golub Tomislav (NK Mladost Obedišće), Halić Franjo (NK Mladost Obedišće), Hren Fran (NK Gaj),Jaković Franjo (NK Gaj), Janeković Patrik (NK Milka Trnina), Jendriš Nikola (NK Rakovec), Kadrija Zaim (NK Milka Trnina), Kovačić Nikola (NK Mladost Obedišće), Kuten Anđelko (NK Gaj), Medverec Hrvoje (NK Gaj), Miklečić Mihael (NK Graničar Tučenik), Milić Nikica (NK Graničar Tučenik), Očić Dominik (NK Rakovec), Peh Anđelko (NK Zvekovac), Ronjak Ivan (NK Ban Jelačić (B)), Silov Ivan (NK Mladost Obedišće), Smiljanec Ozren (NK Mladost Obedišće), Smriko Nihad (NK Rakovec), Tadić Dražen (NK Milka Trnina), Tišljar Antonio (NK Milka Trnina), Tresk Denis (1 KU) (NK Mladost Brezine), Vilić Sinhad (NK Mladost Obedišće) i Žeger Tommy (NK Sloboda Gradec)

Autogol Grbavac Manuel (NK Gaj) i Pavlić Davor (NK Lonja)

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime