Lonja uzvratila za jesenski poraz Gaju

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 21. KOLO 1. ŽNL ISTOK

GAJ  – LONJA 1 : 2

GAJ. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 80.

Sudac: Jure Stojanović (Obrež Zelinski) 7. Pomoćnici: Karlo Kašnar i Fran Posarić (oboje iz Svetog Ivana Zeline).

Delegat: Tomislav Posavec (Vrbovec).

STRIJELCI: 0:1 Severec (21), 1:1 Kuten(42), 1:2 Barišić (68).

GAJ: Kosovec 7,Mijatović 6, M. Benko 6,5, Tomić 6, Subić 6, J. Gomerčić 6, Šurmin 6, Kuten 6,5, (od 54. Grgoić 6), D. Benko 6, B. Čerkez 7, S.Čerkez -, (od 10. Makek 6,5).

TRENER: Marijan Čokor 5,5.

LONJA: Bagarić 7, Forgač 6,5, (od 77. Pavić -), Blažević 6,5, (od 75. Delija 7), Hren 7, (od 85. Gruden -), Pavlić 7, J. Tandara 6,5, (od 65. Beljan 6,5), Granić 7,5, Ivoš 7, Severec 7,5, (od 89. Vešligaj -), Barišić 7, Solarić 7, (od 82. Velagić -).

TRENER: Igor Maksimović 7.

IGRAČ UTAKMICE: Andrija Granić.

Početak derbija između starih rivala Gaja i Lonja protekao je u međusobnom ispitivanju snaga. U 10. minuti igranje rukom Tomića u vlastitom kaznenom prostoru sudac Stojanović nije okvalificirao kaznenim udarcem za goste. Lonja je povela u 21. minuti. Granić je probio po lijevoj strani i potom dodao lopti Severcu koji je s 10-tak m postigao efektan zgoditak. Igra se uglavnom odvijala između dva kaznena prostora u kojoj su gosti imali lagani pritisak. Pred kraj prvog poluvremena domaćin je izjednačio rezultat 42. minuti. Bojan Čerkez je asistirao Kutenu koji je s 11 m neobranjivo pogodio u desne rašlje. Minutu kasnije Dominik Benko je sa 7 m pogodio prečku. U 44. minuti Tomić je po drugi puti igrao rukom u vlastitom kaznenom prostoru, ali je ovaj puta sudac Stojanović dosudio kazneni udarac za Lonju. Vrlo dobar udarac s bijele točke Barišića još bolje je obranio iskusni vratar Kosovec.

Drugo poluvrijeme proteklo je u nadmoći Lonje koja je izvršila nekoliko izmjena dok je domaćin igrački pao i bio primorana na defanzivnu igru. Udarac Ivoša u 66. minuti s gol crte izbacio je glavom Matej Benko. Lonja je bolju igru okrunila novim vodstvom u 68. minuti. Lijepu gostujuću akciju završio je Barišić udarcem s 11 m u lijevi donji kut. Ivoš je u 74. minuti snažno tukao s 15 m, ali je Kosovec krajnjim naporom obranio udarac. Kraj utakmice protekao je u neizvjesnoj završnici u kojoj je Gaj dugim loptama želio do izjednačenja. U sudačkoj nadoknadi 90+3 minuti Bojan Čerkez je izveo korner s desne strane, Tomić glavom prenio loptu, ali se Bagarić nije dao iznenaditi.

Na kraju zaslužena pobjeda Lonje 2:1 koja se tako revanširala Gaju za jesenski poraz koji je doživjela na svom terenu. Utakmica je inače protekla u sportskom nadmetanju i korektnim pristupim obiju ekipa čiji su se igrači i treneri na kraju utakmice međusobno pozdravili. Lonja je tako još jednom potvrdila da se nalazi u dobroj natjecateljskoj formi i da u finišu prvenstva hvata priključak prema gornjem dijelu tablice. S druge strane Gaj kuburi s malim brojem igrača pa je tako i ovu utakmicu odigrao samo s 13 nogometaša.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime