Lonja u Rakovcu trijumfirala rezultatom 4:1

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 9. KOLO 1. ŽNL ISTOK

RAKOVEC – LONJA 1 : 4

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 50.

Sudac: Juraj Mikšec (Zagreb) 7. Pomočnici: Davor Jukić (Farkaševac) i Helena Blažic (Bolč).

Delegat: Krešimir Rede (Zagreb).

STRIJELCI: 1:0 Baček (7), 1:1 Barišić (35 11m), 1:2 Solarić (36), 1:3 Solarić (58), 1:4 Forgač (90).

RAKOVEC: Jurić 6, Krvarić 5,5 Štefinovec 5,5 Hren 5,5, N. Jaić 6, Novoselec 6, Pajur 6, (od 46. Madžar 5,5), Baček 6, (od 63. Fotović 5,5), Radotović 6, Grgoić 6, M. Jaić 5,5 (od 72. Palinić -).

TRENER: Željko Radotović 6.

LONJA: Vešligaj 7, Beljan 7, Severec 7, Dokuš 7, (od 70. Pavlić -), Delija 7,5, Ivoš 7, Forgač 7,5, Barišić 7, Starčević 7,5, (od 87. Maksimović -). Tandara 7,5, (od 84. Gruden -), Solarić 8, (od 76. Pavić -).

TRENER: Ivan Spajić 7.

IGRAČ UTAKMICE: Danijel Solarić.

U prvih 20 minuta sve je bilo na strani igrača Rakovca koji su na početku utakmice mogli riješiti sve u svoju korist, ali su domaći napadači olako promašivali svoje zicere. Na kraju je utakmica završila sasvim zasluženo u korist Lonje koji su odigrali vrlo dobro utakmicu i kaznili sve slabosti domaćina.

Početak utakmice pripao je Rakovcu dok su gosti djelovali smušeno i vrlo zbunjeni u svojoj igračkoj formaciji. Prva ozbiljna domaća prijetnja zbila se u 3. minuti jer je Pajur probio po desnoj strani i pucao s 10 m, ali je vratar Vešligaj obranio udarac. Baček je u 7. minuti nanizao par gostujućih igrača i potom s ruba kaznenog prostora preciznim udarcem pogodio u desni donji kut za vodstvo Rakovca. Lonja je uzvratila u 9. minuti kada je Ivoš izveo korner s lijeve strane, a Solarić tukao pored desne vratnice. U 14. minuti Grgoić je ubacio loptu s lijeve stranu koju je Pajur s 5 m glavom pucao iznad gostujuće prečke. Pajur je uzvratio u 16. minuti jer je s desne strane vratio loptu Grgoiću koji je s 10 m šutirao uz desnu vratnicu. Severec je u 18. minuti iza sebe ostavio par domaćih igrača, centrirao s lijeve strane, a Forgačev udarac s 7 m završio u domaćem bloku. Ponovo je uslijedio opasan gostujući napad u 20. minuti jer je Beljan ubacio loptu s desne strane, a Starčevićev šut glavom završio iznad gola. Pajur je u 22. minuti probio po desnoj strani, a njegovu povratnu loptu nije dobro pogodio Baček s 10 m koju je potom sigurno pokupio Vešligaj. Pogrešku Dokuša u 28. minuti na 7 m nije iskoristio Grgoić jer je njegov šut obranio Vešligaj. Udarac Starčevića u 31. minuti s 14 m sigurno je uhvatio Jurić. U 35. minuti dirigent gostujuće obrane Matija Delija se uključio u napad kojem je njegovo proigravanje u kaznenom prostoru rukom presjekao Štefinovec što je dovelo do opravdano dosuđenog kaznenog udarca za goste. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Andrija Barišić za poravnanje rezultata. Rakovec je bio i ostao u velikom šoku jer je Lonja već u slijedećem napadu, minuti kasnije,  stigla do preokreta. Starčević je probio po desnom boku i potom vratio prizemnu loptu koju je efektno s 10 m u domaću mrežu zakucao gostujući kapetan Danijel Solarić.

U drugom poluvremenu Lonja je nastavila napadačkom, borbenom i požrtvovnom igrom dok su igrači Rakovca igrali anemično, neinventivno i nepovezano. Sve je moglo biti riješeno u korist Lonje već na početku drugog poluvremena u 47. minuti. Starčević je proigrao Forgača koji je u solu prodoru zaobišao i vratara Jurića i potom neometan „umjetnički“ s 5 m promašio prazna domaća vrata na opće zaprepaštenje njegovih suigrača, domaće momčadi i svih nazočnih na utakmici. U 55. minuti Baček šutira s 16 m, ali je Vešligaj siguran. Za svoj promašaj Forgač se iskupio asistencijom u 58. minuti jer je ubacio loptu s desne strane, a pored „pospane domaće“ obrane Solarić je zatresao domaću mrežu. Radotović je u 62. minuti glavom s 7 m pogodio lijevu vratnicu. I u samoj završnici utakmice Lonja se borila za svaku loptu i držala kontrolu igre koju je dodatno osnažio ulaskom u igru u 70. minuti stameni, jedar i beskopromisni stoper Lonje Davor Pavlić. Robusni napadač Starčević je u 68. minuti snažno opalio po lopti s 25 m i zatresao desnu vratnicu. Nakon prodora po desnoj strani Forgač je u 82. minuti dodao loptu Paviću koji je s 7 m mlako pucao u Jurića. Bijeg Novoselca u 85. minuti po lijevoj strani i njegovo dodavanje, Radotović je završio udarcem s 14 m pored lijeve stative. Lucidni Maksimović je u 90. minuti nesebično asistirao Forgaču koji je s 10 m preciznim udarcem pogodio u desni donji kut za čistu i zasluženu pobjedu Lonje 4:1.

Rakovčani su podbacili jer su odigrali blijedu i najslabiju utakmicu na domaćem terenu, koji su neobjašnjivo pali nakon izjednačenja rezultata, a naročito nakon vodstva Lonje, poslije čega više nisu uspjeli povezati svoje redove i vratiti se u igru. Lonja je odigrala najbolju utakmicu ove jeseni u kojoj su svi odigrali vrlo dobro, kvalitetno, borbeno, angažirano, žustro i na kraju efikasno pa je trener Ivan Spajić konačno nakon 8 kola pogodio dobitnu kombinaciju svoje momčadi. Naime, ovo je druga pobjeda Lonje, a zadnji puta prije toga je pobijedila u 1. kolu 29. kolovoza 2021. godine.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime