Lonja u novu sezonu kreće s novim trenerom i novom ekipom

0
Komunalac add

U Lonji je u ljetnom razdoblju bilo prometno pa je tako klub napustilo nekoliko igrača, ali je isto toliko i stiglo nogometaša u Lonjicu. Iz kluba su otišli: Karlo Severec, Matija Pušić, Mario Simonović i Luka Baček dok su se od seniorskog nogometa oprostili Ivica Salopek i Filip Oroz. Dakako, ovo je veliki i težak udarac za Lonju koja je preko noći ostala bez 6 stožernih igrača iz prošlog prvenstva. Pri tome je svakako najveći gubitak odlazak dugogodišnjeg kapetana 39-godišnjeg Ivice Salopeka i istinske nogometne legende kluba, koji je dolaskom iz trećeligaša Vrbovca od 2005. do 2021. nosio dres Lonje.

Predsjednik Ivan Kralj, dopredsjednik Tihomir Antolković, blagajnik Marko Solarić i drugi članovi Uprave nisu mirovali već su poradili na tome da u Lonjicu stignu kvalitetni igrači kako bi se nastavio kontinuitet kvalitetnih igara koje je prezentirala Lonja u zadnjih nekoliko sezona. Tako su u Lonju stigli igrači željni daljnje igračke afirmacije: Josip Beljan (Sesvetski Kraljevec), braća Ivan i Josip Tandara (Dugo Selo), Vilim Ronjak (Ban Jelačić, Banovo), Domagoj Solarić (Brcko) te povratnici Ivan Atlija, Tomislav Greguran i Nikola Starčević. Iz Uprave su također kazali da prijelazni rok za Lonju nije gotov, odnosno da su u pregovorima s još nekoliko potencijalnih pojačanja.

Uoči nove natjecateljske sezone predsjednik Ivan Kralj napomenuo je kako je pred njima zahtjevna sezona jer su u situaciji da formiraju novu momčad i da nastave kvalitetnim igrama kakva ih je krasila u nekoliko zadnjih prvenstava. – Iako se u nogometnim kuloarima spominjemo kao kandidat za ispadanje, napominjem da Lonja nije ispadala iz 1. ŽNL-a i da naša momčad ima kvalitetu za nastavak pozitivnog natjecateljskog niza. Svjesni smo situacije da je odlazak iskusnih igrača Salopeka, Oroza i Pušića teško nadoknaditi, ali vjerujemo u nove igrače da imaju kvalitetu, volju i energiju i da su istinska pojačanja. Lonja je klub koja njeguje sportski fair play, zajedništvo i korektne odnose pa trebamo klub i dalje na taj način predstavljati u javnosti. Ambicije kluba su rezultatska stabilnost ekipe, nastavak kvalitetnih igara i formiranju prepoznatljive momčadi koja teži nadigravanju i atraktivnom nogometu – rekao je Kralj.

Uprava kluba je angažirala i novog trenera Ivana Spajića, koji je u proljetnom dijelu 2021. bio trener na klupi petoligaša Rakovca, a koji je obavio prozivku igrača i održao prvi trening. – Lonja je ozbiljan klub i zahvaljujem se na ukazanom povjerenju da vodim jedan od najstarijih klubova na području NS Vrbovec. Pred nama je pripremno razdoblje u kojem očekujem maksimalnu korektnost, odaziv na treninge i utakmice te ispunjavanje drugih sportskih obveza. Redovito treniranje je baza svakog uspjeha koji moraju doći prije ili kasnije te zajedništvo u momčadi koja nas treba krasiti, ali i fair play igra i odnos prema protivniku i službenim osobama. Vjerujem u vašu kvalitetu jer većinu igrača poznam, ali da bi se sve to i potvrdilo na terenu nužno je da zajednički napravimo taj iskorak u ispunjavanju klupskih ciljeva u narednom prvenstvu – poručio je trener Spajić.

Od starosjedioca u klubu su ostali: Andrija Barišić, Josip Blažević, Matija Delija, Mihael Fotović, Krešimir Forgač, Ivan Marko Ivoš, Petar Gruden, Ivan Horvatinović, Bruno Hren, Ivan Kobaš, Franjo Mandić, Danijel Solarić, Josip Pavić, Davor Pavlić te  juniori Matej Dokuš i Josip Bendra. Lonja će u pripremnom razdoblju igrati sljedeće utakmice: 5. kolovoza, Sloboda (Gradec), 8. kolovoza, Ostrna, 14. kolovoza, memorijalni turnir „Vladimir Mudrić“ u Gradecu i 22. kolovoza, ponovo protiv Ostrne.

Uprava i članovi Lonje su u međuvremenu bili aktivni i na saniranju igrališta te na izgradnji tribina, asfaltiranju prilaza igralištu i inim manjim građevinskim zahvatima. Radovi na izgradnji tribina trebali bi prema planu biti završeni do početka nove sezone.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime