Lonja u golijadi slavila protiv Croatije iz Nove Kapele

0
Komunalac add

LONJA – CROATIA (NK) 4 : 3

Vrbovec, Gradski stadion – igralište s umjetnom travom. Gledatelja nema.

Sudac: Bartol (Sveti Ivan Žabno)

Strijelci: 1:0 Solarić (20), 2:0 Barišić (42), 3:0 Barišić (52), 4:0 Barišić (61), 4:1 R. Salaj (69), 4:2 R. Salaj (78), 4:3 Šimunović (84).

LONJA: Mandić, Horvatinović, Hren, Ivoš, Delija, Salopek, Forgač, Postružin, Barišić, Pušić, Solarić. Još su igrali: Baček, Dokuš, Severec, Simonović, Pavić i Gruden.

Trener: Filip Oroz.

CROATIA (NK): Marković, Markuš, Tokalić, Pekčec, V. Salaj, J. Vodopija, Šimunović, Bogdan, Jeličić, A. Vodopija, R. Salaj. Još su igrali: Jukić, T. Salaj i Latinović.

Trener: Ivica Bogdan.

Lonja je od samog početka ove pripremne utakmice bila dominantnija momčad, što je  potvrdila prvim pogotkom u 20. minuti. Solarić je iz slobodnog udarca s 25 m velemajstorski pogodio u lijevi gornji kut. U prvom poluvremenu Krešimir Forgač je svojim prodorima stvarao pomutnju među redovima gostiju iz Nove kapele. Upravo je on asistirao Barišiću u 41. minuti za povećanje vodstva. U strijelce su se mogli još upisati Solarić, Hren i Forgač.

Nakon što je Barišić u 61. minuti postigao hattrick naslućivala se visoka pobjeda Lonje. Međutim, trener Filip Oroz je dao je priliku svim igračima da nastupe što je dovelo do pada u njihovoj igri. To su iskoristili igrači Croatije koji su preuzeli inicijativu i iz brzih kontranapada ugrožavali vrata Lonje. Snalažljivi Robert Salaj je u 71. i 78. minuti postigao dva pogotka, a Šimunović u 84. minuti pogodio domaću mrežu. Zadnjih nekoliko minuta odigrano je u grčevitoj borbi u kojoj su Lonjičani uspjeli sačuvati minimalno vodstvo i na kraju zabilježiti pobjedu.

Utakmica je obilovala lijepim akcijama i efikasnošću napadača koji su postigli sedam zgoditaka dok su obrane „škripale“ kod obiju momčadi. Kod Lonje se istaknuo trostruki strijelac Andrija Barišić te Robert Salaj koji je postigao 2 zgoditka za Croatiju.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime