Lonja u derbiju pobijedila lidera Kloštra

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 17. KOLO 1. ŽNL-ISTOK

LONJA – KLOŠTAR 3 : 1

LONJICA. Igralište NK Lonje. Bez gledatelja.

Sudac: Tino Krečak (Velika Gorica) 8. Pomoćnici: Filip Krznarić (Zagreb) i Dario Aščić (Velika Gorica).

Delegatkinja: Viktorija Jurić (Zagreb)

STRIJELCI: 1:0 Salopek (52), 2:0 Ivoš (66), 3:0 Kobaš (87), 3:1 Jerković (89).

LONJA: Mandić 8, Severec 7,5, Kobaš 7,5, Delija 7,5, Oroz 7, Ivoš 8,5, Solarić 7,5, Pušić 7, Simonović 7, Salopek 7,5, Baček 7.

TRENER: Filip Oroz 7.

KLOŠTAR: Pavičić 6, Šestan 6, (od 55. Jerković 6,5), Vranek 6,5, (od 66. Ivanković -), Žgalin 6,5, Brzović 6, Hasanović 6.5, (od 75. Kletečki -), Knezek 6,5, (od 67. Brcko -), Joveš 6,5, Ivanagić 6,5, Jandrić 6, Majić 6,5.

TRENER: Dražen Jambrečina 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Marko Ivoš.

U derbiju 19. kola Lonja je po drugi puta ove sezone pobijedila lidera Kloštra u jednoj, prije svega kolektivnoj, borbenoj i požrtvovnoj igri cijele momčadi i ponajviše zahvaljujući  prekrasnim zgodicima Salopeka, Ivoša i Kobaša. Derbi je odigran u vrlo kvalitetnoj utakmici u kojoj su obje momčadi dale svoj maksimum, ali u jednoj korektnoj i sportskoj igri.

Po klizavom i teškom terenu, ali sunčanom vremenu, prvo poluvrijeme proteklo je u laganoj dominaciji lidera Kloštra koji je ostavio puno bolji dojam, čiji napadači nisu iskoristili svoje izgledne prilike. U prvom poluvremenu svojim izvrsnim intervencijama istaknuo se domaći vratar Mandić, koji je obranio nekoliko teških udaraca i najzaslužniji je što je domaća mreža ostala netaknuta.

Lonja se bolje postavila početkom drugog poluvremena i povela u 52. minuti. Ivoš je sjajno izveo slobodni udarac s lijeve strane, a na drugoj stativi domaći kapetan Salopek se visoko vinuo u zrak i glavom s 8 m zakucao loptu u gostujuću mrežu. Potom su gosti iz Ivanić Kloštra u 56. minuti s 3 m pogodili lijevu vratnicu. Utakmicu je definitivno prelomio najbolji igrač Ivan Marko Ivoš u 66. minuti. Ivoš je primio loptu iskosa s lijeve strane na 40 m i potom poveo loptu da bi s 30 m prekrasnim udarcem neobranjivo pogodio lijeve rašlje nemoćnog vratara Pavičića. Poslije toga raspala se igra gostiju pa je u samoj završnici u 87. minuti Lonja stigla i do trećeg pogotka. Forgač je povukao po desnoj strani i vratio loptu koju je s ruba kaznenog prostora u trku zahvatio Kobaš i postigao prekrasan zgoditak u lijevi gornji kut. Počasni gol za Kloštar u 89. minuti zabio je iz gužve u kaznenom prostoru Jerković.

Nogometaši Lonje bili su miljenici sportske sreće u prvom poluvremenu i samo zahvaljujući velikim obranama Franje Mandića ovaj puta nisu primili zgoditak. U drugom poluvremenu Lonja je boljom igrom, većom željom za pobjedom i maksimalno požrtvovnim i angažiranim pristupom realizirala svoje prigode i ostvarila veliki trijumf u kojoj je kumovao domaći trener Filip Oroz. Kod domaćina pobijedila je homogenost i kompaktnost momčadi u kojoj su bili najbolji: Ivan Marko Ivoš, Franjo Mandić, Ivica Salopek, Ivan Kobaš, Matija Delija, Danijel Solarić i Karlo Severec. Lider Kloštar u svojim redovima nije imao raspoloženih strijelaca što ih je na kraju i koštalo poraza.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime