Lonja startala pobjedom protiv Graničara u proljetnom dijelu

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 15. KOLO 1. ŽNL ISTOK 2023./24.

LONJA – GRANIČAR 2 : 0

BOŽJAKOVINA, ŠRC Brcko. Gledatelja 60.

Sudac: Matija Spudić (Ivanić-Grad). Pomoćnici: Krunoslav Anić (Križ) i Jurica Šarić (Dugog Selo).

Delegat: Dario Baričević(Nova Kapela).

STRIJELCI: 1:0 Pavlić (56), 2:0 Puhin(63).

LONJA: Bagarić, Tandara, (od 68. Topalović), Šušak, (od 46. Severec), Ivoš, Pavlić, Ćosić, Kuninec, (od 46. Aljinović), Kolar, Puhin, (od 80. Delija), Babić, (od 80. Lončar), Fluka, (od 68. Gregoran).

Trener: Igor Maksimović.

GRANIČAR: Mužek, Kemenović, (od 78. Kranjčević), Hmelina, Fugaj, (od 65. Đurinić), Komes, Šimatović, Coutinho, Katana, (od d65. Martinčević), Šporčić, (od 61. A. Lepčić), Droždan, (od 78. Malčić), Lovreković.

TRENER: Marko Cmrk.

IGRAČ UTAKMICE: Davor Pavlić.

Po sunčanom, ali vjetrovitom vremenu Lonja i Graničar su odigrali požrtvovnu i borbenu, ali korektnu utakmicu u kojoj je domaćin stigao do zaslužene pobjede u drugom poluvremenu 2:0. Domaćin je od samog početka utakmice preuzeo inicijativu dok su se gosti orijentirali na kontranapade. Jak vjetar nije omogućavao kombinatornu igru po umjetnoj travi pa je Lonja u prvom poluvremenu imala jalovu inicijativu. Graničar je vrlo dobro parirao svim domaćim napadima što je kod igrača Lonje unosilo dodatnu nervozu i nepotrebne greške. Iako je Lonja vršila pritisak nije u prvom poluvremenu stvorila ni jednu izglednu priliku za postizanje pogotka.

U drugom poluvremenu domaćin je pojačao ritam igre dok su gosti sve slabije odolijevali domaćim napadima. Lonja je bolju igru okrunila vodstvom u 56. minuti. Fluka je asistirao Pavliću koji je svladao vratara Mužeka. Pitanje pobjednika bilo je riješeno šest minuta kasnije jer je Aljinović dodao loptu Puhinu koji trese gostujuću mrežu. Potom su bile vršene izmjene igrača kod obje momčadi što je poremetilo ritam utakmice pa se rezultat više nije mijenjao. Favorizirana Lonja je na startu proljetnog dijela zabilježila očekivanu, ali puno težu pobjedu protiv solidne momčadi Graničara. I dok se Lonja bori s Milkom Trninom i Dubravom za naslov prvaka, Graničar je u borbi za plasmanom koji vodi iduće sezone u jedinstvenu 1. ŽNL NS Zagrebačke županije.

Sudac Matija Spudić je dodijelio tri žute opomene. Kod domaćina su požutjeli Toni Aljinović i Alen Babić, a kod gostiju Jurica Lovreković.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime