Lonja slavila visoku pobjedu protiv fenjeraša Farkaša

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 20. KOLO 1. ŽNL ISTOK 2023./24.

LONJA – FARKAŠ 8:0

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 100.

Sudac: Marin Sudar (Velika Gorica). Pomoćnici: Tomislav Prpić (Zagreb) i Željko Dolibašić (Velika Gorica).

Delegat: Goran Krklec (Sveti Ivan Zelina).

STRIJELCI: 1:0 Severec (15), 2:0 Gregoran (40), 3:0 Babić (52 11m), 4:0K. Forgač (58), 5:0 Aljinović (60), 6:0 Babić (75), 7:0 Aljinović (82), 8:0 Babić (85).

LONJA: Bagarić, Solarić, (od 46. Blažević), Severec, (od 78. Lončar), Tandara, Pavlić, Ćosić, K. Forgač, (od 72. M. Forgač), Kolar, Aljinović, Babić, (od 80. Lončar), Gregoran, (od 56. Topalović).

Trener: Igor Maksimović.

FARKAŠ: Kozumplik, Brandić, Pekčec, Vlašić, Kukec, (od 41. Jurišić), Jaić, Mesarić, Mlinarić, Kusobrak, Kokot, Kušec, (od 72. Repnjak).

TRENER: Mladen Falčević.

IGRAČ UTAKMICE: Alen Babić.

Lonja je po sunčanom vremenu odigrala angažirano i bez podcjenjivanja utakmicu protiv fenjeraša Farkaša. Iako je Lonja nastupila bez nekolicine standardnih prvotimaca Ivoša, Fluke, Kuninca i Puhina ostvarila je visoku pobjedu protiv momčadi iz Farkaševca 8:0.

Od samog početka utakmice Lonja je preuzela inicijativu dok se Farkaš orijentirao na obranu te svoje prigode tražio iz polukontri i brzih kontranapada. Domaćin je slomio gostujući bunker u 15. minuti. Krešimir Forgač je ubacio s desne strane, a Karlo Severec iz blizine zatresao gostujuću mrežu. Domaćin je povećao vodstvo u 40. minuti jer je Tomislav Gregoran odlično reagirao na asistenciju Aljinovića i postigao zgoditak.

U drugom poluvremenu Lonja je zaigrala brže, tečnije i na kraju efikasnije dok su gosti sve slabije odolijevali domaćim napadima. Babić je u 52. minuti realizirao kazneni udarac čime je definitivno otvorio vrata domaćeg trijumfa. U strijelce se u 58. minuti upisao i Krešimir Forgač na dodavanje Severca. Dvije minute kasnije i Toni Aljinović je matirao vratara Manuela Kozumplika. U gužvi igrača u 75. minuti najsnalažljiviji je bio Babić i pogodio gostujuća vrata. Pritisak Lonjičana nije jenjavao niti u samoj završnici utakmice pa je u 82. minuti na asistenciju Mihaela Forgača, Aljinović postigao zgoditak. Golijadu je završio u 85. minuti Babić osmim pogotkom nakon lijepe akcije i na dodavanje Topalovića.

Favorizirana Lonja je zabilježila očekivanu pobjedu protiv Farkaša, ali i još jednom potvrdila da ima daleko najbolji napad lige koji je postigao 102 zgoditka te najbolju obranu lige koja je primila svega 6 pogodaka. Nastavlja se mrtva trka između Dubrave i Lonje za ovogodišnji naslov koji vodi u JŽNL NS Zagrebačke županije.

Sudac Marin Sudar je dodijelio tri žute opomene. Kod Lonje je požutio Josip Blažević, a kod Farkaša Zoran Bačani i Mihael Jurišić.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime