Lonja puca na naslov

0
Komunalac add

Lonja se već u nekoliko sezona nalazi u samom vrhu 1. ŽNL Istok, ali nikako da i zasjedne na sam tron. Ima kvalitetnu nogometnu momčad, ali nikako da se poslože sve kockice koje bi pridonijele osvajanju naslova. U prošloj sezoni Lonja je završila na 5. mjestu, a da nije bilo lošeg jesenskog dijela, mogla se sigurno uključiti u borbu za titulu.

U ljetnom razdoblju Lonju su napustili Gabrijel Pavić koji je registriran za juniore Vrbovca, Kristijan Perić koji je odselio u Njemačku dok se trenutno rješava i status Tomislava Vešligaja. Drugi nogometaši su ostali u klubu, iako je bila velika potražnja za ponajboljim igračima. Dakle, ostala je okosnica momčadi koja igra par godina, posjeduje zajedničko igračko iskustvo i ima kvalitetu da napadne i sam vrh. Od starosjedioca ostali su: kapetan Danijel Solarić, Tomo Bagarić, Andrija Barišić, Josip Beljan, Josip Blažević, Oliver Burec, Matija Delija, Krešimir Forgač, Andrija Granić, Petar Gruden, Bruno Hren, Ivan Marko Ivoš, Nikola Jaković, Josip Pavić, Davor Pavlić, Ivan Radošević, Karlo Severec, Mario Simonović. Damir Velagić i braća Ivan i Josip Tandara.

Uprava kluba na čelu s predsjednikom Ivanom Kraljem je u međuvremenu marljivo radila na dovođenju ciljanih pojačanja jer je Lonja prepoznata kao zdrava sredina. U ljetnom razdoblju stigli su: Ivan Marković iz Sloge iz Križa, Karlo Darojković i Ivan Atlija iz Ostrne, povratnik Luka Baček iz Rakovca i Karlo Šurmin iz Gaja, koji su itekako zaoštrili konkurenciju u momčadi i podigli opću igračku kvalitetu kluba. Lista pojačanja još uvijek nije zaključena jer je klub u pregovorima s još nekoliko igrača da dovede još neka pojačanja.

Lonja je krenula sa pripremama za predstojeću sezonu, a trener Igor Maksimović je napravio prozivku i odrađen je prvi trening.

U novoj sezoni trebamo podići našu razinu igre na viši nivo pa ćemo pripreme maksimalno posvetiti uigravanju momčadi. U pripremnom razdoblju odigrati ćemo svega tri utakmice kako bi se na treninzima novopridošla pojačanja što prije i što bolje uklopila u momčad i kako bi postigli optimum uigranosti. Iako smo proljetni dio u 2022. godini odigrali vrlo dobro, nedostajalo nam je više efikasnosti, jer je naš najbolji strijelac u prošlom prvenstvu bio veznjak Andrija Barišić, koji je zabio 8 golova. Znači, jedan od prioriteta jest podizanje efikasnosti momčadi i još veći posjed lopte kroz pas igru. Sve to možemo postići samo ozbiljnim pristupom i odgovornim radom. Konkurencija se izuzetno pojačala i samo će najspremniji i najkvalitetniji biti u prvoj postavi. Dakle, od vas ovisi u kojoj ćete biti poziciji, na terenu ili na klupi. Međutim, da bi postigli klupske ciljeve u jesenskom dijelu ćemo se fokusirati utakmicu po utakmicu. Imamo respekt prema svim klubovima, ali vjerujem u našu homogenost i igračku kvalitetu. Iako nije postavljen imperativ da moramo osvojiti prvo mjesto, mi možemo osvojiti naslov jer ova momčad posjeduje kvalitetu, zajedništvo i pobjednički duh za takav pothvat – rekao je Maksimović.

Lonja će trenirati 2-3 puta tjedno na svom terenu u Lonjici i brusiti formu za nogometne izazove u 1. ŽNL Istok. Trener Igor Maksimović ima u konkurenciji više od 20-tak igrača koji trebaju izboriti svoje mjesto u prvoj jedanaestorici. U pripremnom razdoblju Lonja će igrati pripremne utakmice protiv Pešćenice, Rakovca i Graničara iz Tučenika. Iako u klubu naglašavaju da su u predstojećoj sezoni postavljeni ciljevi: dodatno ojačati timski duh, afirmacija mladih igrača, te da Lonja igra kvalitetni nogomet koji će izmamiti još više navijača na tribine, u Lonjici se slaže momčad koja puca na sam naslov. Ima li ova generacija igrača Lonje kvalitetu da nakon 22. godine ponovo osvoji naslov u 1. ŽNL Istok, ubrzo će pokazati vrijeme. No, u svakom slučaju u Lonjici će se na jesen tražiti karta više. Naime, sportska lonjička javnost koja je naviknuta na kvalitetne igre u prijašnjim godina, očekuje i jesensku razinu više Lonje u rezultatskom smislu.

Zdenko Brezarić

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime