Lonja pobijedila Hrvatski bojovnik 2:0

0
Komunalac add

PRIPREMNA UTAKMICA

LONJA– HRVATSKI BOJOVNIK 2 : 0

VRBOVEC, Gradski stadion. Igralište s umjetnom travom. Gledatelja 30.

Sudac: Juraj Mikšec (Zagreb).

STRIJELCI: 1:0 Ivoš (11), 2:0 Gruden (82).

LONJA: Vešligaj, Hren, Blažević, Pavlić, Forgač, Ivoš, Solarić, Barišić, Tandara, Simonović, Beljan, (još su igrali: Burec, Gruden, G. Pavić, J. Pavić, Dokuš).

Trener: Igor Maksimović.

HRVATSKI BOJOVNIK: Letoja, M. Somođi, Plantić, Pasanec, T. Kušec, Šturbek, M. Kušec, Horvat, Mekovec, Nemčić, Vranetić, (još su igrali: J. Somođi, S. Kušec, Kos).

Trener: Alen Zidarić.

U pripremnoj utakmici koja je na momente obilovala i prečvrstim startovima,pa je i zaiskrilo među ekipama, pobjeda je zaslužena pripala Lonji.

Prvo poluvrijeme je proteklo u ravnopravnoj igri u kojoj su Lonjičani stigli do rezultatske prednosti u 11. minuti. Solarić je izveo korner s desne strane, a Ivoš s 8 m zakucao loptu u mrežu gostiju. Imali su domaćini šanse preko Solarića i Simnovića, ali je njihove udarce obranio vratar Letoja, kao i par dalekometnih udaraca Ivoša. U tom razdoblju igre gosti su ugrožavala domaća vrata preko brzih kontranapada.

U drugom poluvremenu Lonja ima inicijativu dok se gosti disciplinirano brane. Solarić je u 70. minuti iz solo prodora uzdrmao prečku. Udarac Burca u 78. minuti Letoja brani, a odbijanac s 5 m nije realizirao Gruden.Domaćin je u završnici utakmice riješio pitanje pobjednika u 82. minuti. Burec je dijagonalom izbacio Grudena koji je rutinski postigao zgoditak za trijumf Lonjičana 2:0 protiv gostiju iz mjesta Mokrice Miholečke.

Poslije završetka utakmice izjavu je dao trener Lonje Igor Maksimović. – Prava prvenstvena utakmica u kojoj je došlo na trenutke i do prečvrstih startova. U svakom slučaju Lonja je odigrala kvalitetnu utakmicu protiv čvrstih i kvalitetnih igrača Hrvatskog bojovnika. Posebno me veseli angažman cijele momčadi te bih istaknuo motiviranost i kvalitetnu igru mlađih igrača. koji su ušli u drugom poluvremenu, koji su ujedno i nogometna budućnost Lonje – rekao je Maksimović.

Trener momčadi Hrvatski bojovnik Alen Zidarić također se kratko osvrnuo na utakmicu. – Utakmica nam je poslužila za uigravanje momčadi i u trkačkom smislu radi stjecanje kondicijske spreme. Dobro smo parirali protivnicima iz Lonje, ali smo isto tako u jednom razdoblju odigrali nepovezano i rastrgano. Žalosti me činjenica bespotrebnih preoštrih startova jer se ipak radilo o pripremnoj, a ne o prvenstvenoj utakmici – istaknuo je Zidarić.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime