Lonja osvojila 16. memorijalni turnir Mudrić – Smajlović 2023.

0
Komunalac add

NK Sloboda je na svom igralištu u Gradecu organizirala tradicionalni 16. memorijalni turnir  Mudrić – Smajlović. Na turniru su sudjelovale 4 momčadi: Ban Jelačić, prošlogodišnji pobjednik Gaj, Lonja i domaćin Sloboda. Prije početka turnira održana je minuta šutnje u spomen na preminule velikane gradečkog, ali i vrbovečkog nogometnog sporta Vladimira Mudrića i Mehmeda Smajlovića Mehu.

Turnir su otvorile momčadi Slobode i Lonje. Pobjeda je pripala gostima iz Lonjice koji su nadigrali domaćina i uvjerljivo slavili rezultatom 7:0. Strijelci za Lonju bili su: Gregoran 3, Krešimir Forgač 2, Babić iz kaznenog udarca i Severec. U drugoj utakmici između Bana Jelačića i Gaja utakmica je završila rezultatom 2:2. Iako su Banovčani poveli s 2:0 pred kraj utakmice su popustili što su iskoristili Gajci i poravnali rezultat. Pogotke za Ban Jelačić postigli su Alen Hren i Boroša, a za Gaj Jaković i Mišel Gomerčić. U finale su se plasirali nogometaši Bana Jelačića koji su bili precizniji u izvođenju jedanaesteraca od igrača Gaja rezultatom 3:2. U borbi za treće mjesto između Slobode i Gaja utakmica je u regularnom dijelu završila rezultatom 1:1. Za domaćine je bio strijelac Danijel Vodopija, a za Gaj Hrvoje Medverec. Nogometaši Gaja bili su koncentriraniji kod pucanja jedanaesteraca i rezultatom 5:4 osvojili treće mjesto. U finalnoj utakmici Lonja je zasluženo pobijedila Ban Jelačić rezultatom 2:0. Lonja je imala inicijativu, veći posjed lopte i dužu klupu, dok je i Ban Jelačić imao svoja razdoblje vrlo dobre, ali se orijentirao na kontranapade. Strijelci za Lonju bili su Severec, a prekrasan pogodak Delije s 30 m je i obilježio finalnu utakmicu.

Lonja je osvojila memorijalni turnir „Mudrić – Smajlović 2023.“, a za pobjednički sastav igrali su: Boršić, Solarić, B. Hren, Tandara, Pavlić, Kolar, Šurmin, Ivoš, K. Forgač, Babić, Gregoran, M. Forgač, Delija, Burec i Severec. Trener Igor Maksimović.

Drugo mjesto na turniru je osvojio Ban Jelačić u sastavu: D. Uremović, Benedik, Klanjec, Z. Tarandek, D. Tarandek, Ćosić, Štefanac, Hren, Aračić, Škrinjar, Boroša, Ivčin, L. Jurić, A. Jurić, S. Uremović i Ronjak. Trener Saša Uremović.

Gaj je osvojio 3. mjesto u sastavu: Kosovec, Pajur, Grbavac, Jaković, Medverec, J. Gomerčić, Jembri, Benko, Kuten, M. Gomerčić i Badenić. Trener Hrvoje Medverec.

Domaća Sloboda je na turniru igrala u slijedećem sastavu: Košak, Petrak, A. Husnjak, Vinceković, Ratjar, Đurić, Šoštarić, Funtak, Car, F. Vodopija, Stojak, Salaj, D. Vodopija, Potočić, Sviličić, Smogor, Rajčević, Mudrić, Žeger i Majstorović. Trener Mario Husnjak.

Lijepo organiziran turnir. Čestitam svim sudionicima kao i domaćinu na odličnoj atmosferi. Sretni smo zbog osvojenog trofeja i prvog mjesta koji izuzetno pozitivno djeluje u pripremnom razdoblju uoči nove sezone. Uz dosta izostanaka kod Lonje su se istaknuli: Kolar, Krešimir Forgač, Babić, Ivoš i Gregoran. A u finalu treba istaknuti eurogol peskovečkog dragulja Matije Delije – izjavio je trener Lonje Igor Maksimović Maks.

Organizatori su dodijelili svim ekipama pehare i sportske zastavice te za sudionike osigurali osvježavajuće piće i jelo. Pobjednik Lonja je u jednogodišnje razdoblje dobila i prijelazni pehar turnira. Strijelac turnira bio je Tomislav Gregoran iz Lonje s tri zgoditka. Utakmice su sudili Ivan Bukovčan iz Cubinca i Martin Gajšek iz Nove Kapele. Više od stotinjak gledatelja uživalo je u turnirskom nadmetanju i sportskom druženju. Memorijalni turnir Mudrić – Smajlović spada među najstarije turnire velikog nogometa koji se ujedno i jedini kao takav održao tijekom vremena na području Nogometnog središta Vrbovec.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime