Lonja ne posustaje, a Dugo Selo s petardom ispratilo Rugvičane

0
Komunalac add

5. KOLO VNL NS DUGO SELO PRVENSTVO 2021./22.

Poslije 5. kola nema promjena na vrhu jer su Vrbovec i Lonja ostvarili pobjede. Prvak Dugo Selo se nakon šokantnog posrnuća protiv Donje Zeline vratilo na staze slavlja. Sloga je osvojila tri boda protiv Zeline, a Kloštar je stigao nakon dramatičnog preokreta do prve pobjede protiv novajlije. Vrbovec je s puno muke došao do pobjede u Vezišću, dok je utakmica u Rakovcu završila neodlučenim rezultatom.

U prigorsko-posavskom derbiju Dugo Selo je podarilo petardu u mrežu ekipe Rugvice Save 1976. Strijelci za Dugo Selo: 1:0 Darko Krapec (20), 2:0 Ivica Franjić (21), 3:0 Velibor Vujić (27), 4:0 Velibor Vujić (47), 5:0 Dino Ivančević (50). Poslije ovakve uvjerljive pobjede u Dugom Selu lakše se diše i s puno više optimizma gleda prema predstojećoj utakmici u Žabnici.

U derbiju između Lonje i Strmca pobjeda je zasluženo pripala goropadnim domaćim igračima koji su ispunjavali taktičke zamislio koje je mudru postavio trener Marijan Čokor. Tako mudrim Čokorovim intencijama nije mogao ovaj puta parirati ni iskusni i svim mastima premazani trener Marijan Bortiek Marek, koji je na svoju žalost doputovao sa svega „13 najhrabrijih igrača“. Filip Oroz je spretno zabio gol u 26. minuti, a lukavi strijelac Zdravko Nizek je izjednačio u 45. minuti. Na asistenciju Oroza u 53. minuti Mato Vrcić je iz blizine zatresao gostujuću mrežu i ponovo doveo Lonju u rezultatsku prednost. Denis Pavlović je iz kaznenog udarca u 68. minuti definitivno riješio pitanje pobjednika. Nakon lijepe domaće akcije u 77. minuti najbolji igrač derbija Filip Oroz zabija gol za konačnih 4:1 za Lonju. Međutim, nakon završetka u „trećem poluvremenu“ desio se po drugi puta veliki neugodni trenutak za domaćina u ovom prvenstvu. Naime, nakon „vrbovečkog slučaja“ desio se i „lonjički slučaj“ u kojem je „debelo“ kasnila dostava večere od dosad provjerenog dostavljača. Gostujući veterani nisu dočekali večeru, popili su samo osvježavajuće piće i puno ranije napustili igralište u Lonjici. Stoga Lonja ovim putem upućuje javnu ispriku svojim sportskim prijateljima iz Bedenice za propust koji se desio i koji ide na dušu dobavljača, ali šteta je počinjena zbog koje još jednom izražavaju žaljenje.

Sloga je osvojila tri boda u jednoj neizvjesnoj utakmici protiv momčadi Zeline. Dalibor Žertuš dovodi u vodstvo domaćina u 26. minuti. Zelinski centarfor Hil Nokaj je izjednačio u 39. minuti. Dalibor Žertuš je riješio pitanje pobjednika u 61. minuti koji se tako iskupio za promašaje u prošlom kolu u Vrbovcu.

Vrbovčani su teže od očekivanoga osvojili sva tri boda u Vezišću. Gosti su poveli preko trenera/igrača Tomislava Pajsara u 23. minuti, koji su kasnije imali par zicera, ali koje je izvanredno obranio domaći vratar Tomo Blažinović. Potom je domaćin zapucao kazneni udarac. Nakon idealnog centaršuta Zvonimira Pavića u 63. minuti, Ivan Kobaš se naklonio glavom i efektno zabio gol i potvrdio pobjedu Vrbovca protiv Milke Trnine. Mladi i talentirani trener Tomislav Pajsar se ponovo iskazao i kao igrač i kao trenerski taktičar, koji je na raspolaganju imao samo „13 najhrabrijih“ veterana na okupu.

Iako je momčad Donje Zeline imala dva gola prednosti u Ivanić Kloštru, na kraju su iskusniji veterani Kloštra preokrenuli rezultat na svoju stranu. Više je nego očito da je to danak neiskustva i status novajlije koji se još uvijek plaća u rezultatskom smislu u premijernom ligaškom natjecanju. Ivan Labudović u 8. minuti i Tomislav Pušeljić u 12. minuti bili su strijelci za goste. Darko Mazur s dva gola u 15. i 48. minuti anulirao je gostujuću prednost. Alen Kupinić je u 61. minuti izrežirao preokret rezultata 3:2 za Kloštar koji se više nije mijenjao, iako je bilo prigoda na obje strane.

U Rakovcu je bilo preokreta rezultata, ali je utakmica ipak na kraju završila s miroljubivih 2:2. Davor Mladen doveo je Dubravce u rezultatsku prednost u 28. minuti. Na početku drugog poluvremena Danko Rusan je najprije izjednačio rezultat u 48. minuti, a potom i preokrenuo rezultat u 51. minuti u korist svoje ekipe. Sve je ponovo na početak postavio Ivan Turk koji je postigao zgoditak za izjednačenje.

Žabnica je bila slobodna u petom kolu.

Poredak: 1. Vrbovec 13, 2. Lonja 13, 3. Dugo Selo 10, 4. Rakovec 7, 5. Žabnica 6, 6. Sloga 6, 7. Strmec 6, 8. Dubrava 5, 9. Kloštar 4, 10. Rugvica Sava 1976 4, 11. Zelina 3, 12. Donja Zelina 2, 13. Milka Trnina 0.

Strijelci prema Comet sustavu:

5 Horvatić Siniša (Žabnica) i Lončarić Hrvoje (2 KU) (Žabnica), 4 Jurić Marinko (Žabnica), Mazur Darko (Kloštar), Nizek Zdravko (Strmec), Oroz Filip (Lonja), Rusan Danko (Rakovec) i Turk Ivan (Dubrava), 3 Ferberuš Davor (Dubrava), Krapec Darko (Dugo Selo), Pavlović Denis (1 KU) (Lonja) i Pleteš Vjekoslav (Sloga), 2 Baček Dražen (Rakovec), Blažinović Dubravko (Sloga), Funtak Danijel (2 KU) (Žabnica), Grežina Neven (Vrbovec), Katić Anto (Donja Zelina), Kobaš Ivan (Vrbovec), Kranjec Dario (Strmec), Mladen Davor (Dubrava), Nokaj Hil (Zelina), Pavić Zvonimir (Vrbovec), Salopek Ivica (1 KU) (Lonja), Spajić Ivan (Vrbovec), Višić Filip (Dugo Selo), Vujić Velibor (Dugo Selo) i Žertuš Dalibor (Sloga),

1 Arifović Antonio (Vrbovec), Brezovečki Branko (Kloštar), Crnogaj Andro (Sloga), Đerek Josip (Sloga), Dorić Berislav (Zelina), Franjić Ivica (Dugo Selo), Fulir Dražen (Vrbovec), Guštek Tomislav (Zelina) itd.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime