Lonja i Ostrna postigli po gol za podjelu bodova

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 5. KOLO 1. ŽNL ISTOK

LONJA – OSTRNA 1 : 1

LONJA, Igralište NK Lonje. Gledatelja 50.

Sudac: Ivan Čužić 7. Pomoćnici: Mario Mlinarić i Stjepan Zgurić (svi iz Velike Gorice).

Delegat: Branko Kralj (Sveti Ivan Zelina).

STRIJELCI: 0:1 Nestić (1), 1:1 Delija (75).

LONJA: Mandić 6, (od 72. Vešligaj -), Blažević 6,5, (od 69.Pavić -), Severec 6,5, (od 62. Simonović 6), Delija 7, Pavlić 6,5, Ivoš 6,5, Forgač 6,5, Barišić 6, Maksimović 6, (od 46. Ronjak 6), Starčević 6, Solarić 6.

TRENER: Ivan Spajić 6,5.

OSTRNA: Dominković 7,5, Radovac 7, Kojundžija 6,5, S. Mandić 7, Šego 6,5, (od 46. Galović 7), Lepan 6,5, (od 31. Perić -, od 62. Jenić -, od 85. Atlija -), Tokić 7, Nestić 7, Lacković 6, M. Jaković 6,5, (od 34. Darojković 6,5), G. Jaković 7.

TRENER: Mario Habeić 7.

IGRAČ UTAKMICE: Marko Dominković.

CRVENI KARTON: Tomislav Lacković (32)

Šokantan početak za Lonju koja je primila zgoditak već u 1. minuti. Matija Nestić je iskoristio neodlučnost i zbunjenost domaće obrane i zatresao domaću mrežu. Domaćin je tek u 27. minuti ozbiljno zaprijetio prema gostujućim vratima. Solarić je izveo korner s lijeve strane, Delija glavom prenio loptu do Barišića, kojem je udarac s 5 m maestralno obranio vratar Marko Dominković. Ponovo je Solarić ubacio loptu s lijeve strane u 28. minuti, a Maksimović glavom s 6 m tukao iznad gola. Ostrna je u 32. minuti ostala s 10 igrača jer je opravdano isključen Tomislav Lacković zbog dvije opomene. Starčević je u 35. minuti snažno opalio po lopti s 20-tak m koja je prohujala uz desnu vratnicu. U 38. minuti Forgač je probiopo desnom boku i vratio loptu Starčeviću kojem je s 5 m udarac obranio Dominković.

U drugom poluvremenu Ostrna je nastavila borbenom, požrtvovnom i discipliniranom igrom dok je Lonja imala jalovu inicijativu bez kreativne idejnosti. Uz promašaje domaćih napadača, domaću čast spasio je stoper Matija Delija koji je izvanredno reagirao na ubačaj s desne strane i zabio efektan gol za izjednačenje u 75. minuti. Uzaludni su bili domaći napadi koji su se razbijali u gostujuću obranu pa je utakmica na kraju završila podjelom bodova. Definitivno je prvo ime susreta bio gostujući vratar Marko Dominković, koji obranio par 100 postotnih udaraca i koji je najzaslužniji što je Ostrna osvojila bod.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime