Lonja i Kloštar osvojili po bod

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 1. KOLO 1. ŽNL ISTOK

LONJA – KLOŠTAR 1 : 1

LONJICA. Igralište NK Lonje. Gledatelja 50.

Sudac: Adam Maksimilijan Golubić 7. Pomoćnici: Marko Matić i Davor Merkaš (svi iz Velike Gorice).

Delegat: Zdravko Crnčić (Vrbovec).

STRIJELCI: 1:0 Darojković (24), 1:1 Miličević (70).

LONJA: Bagarić 7,Forgač7, Pavlić 7, Hren – (od. 4. Blažević 6,5), Ivoš 7,5, I.Tandara 6,5, (od 65. Atlija 6), Severec 7, Šurmin 7, (od 82. Pavić -), Marković 6,5, (od 82. Gruden -), J. Tandara 6,5, (od 72. Baček -), Darojković 6,5, (od 46. Granić 6).

TRENER: Igor Maksimović 6,5.

KLOŠTAR: Vrbanić 7,Perić 6, (od 54. Ivanković 6,5), Miličević 7, Ramadani 7, Tadić 6,5, M. Kletečki 6,5, Kotoraš 6, R, Kletečki 6, (od 46. Banović 6,5), Belić 6,5, Đudarić 6,5, Lasić 6.

TRENER:Mario Moštak6,5.

CRVENI KARTON: Pero Lasić (57).

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Marko Ivoš.

Na otvorenju nove sezone u 1. ŽNL Istok u Lonjici se okupilo 50-tak gledatelja, koji su bili svjedoci jedne čvrste, borbene, tvrde i prave prvenstvene utakmice s puno duela, prekida, nepovezane igre i u kojoj su obje ekipe odigrale taktički i disciplinirano prema uputama svojih trenera. Moguće da se većina navijača Lonje nalazila na 41. turističko-kulinarskoj manifestaciji Kaj su jeli naši stari pa nisu stigli na početak novog prvenstva.

Od samog početka Lonja je krenula agresivno i angažirano dok su gosti iz Ivanić-Kloštra odgovorili jednakim intenzitetom čvrste i beskompromisne igre. U 9. minuti Forgač je uputio centaršut s desne strane s 30 m kojeg je vratar Vrbanić krajnjim naporom izbacio u korner. Marković je u 12. minuti primio loptu i potom s 10-tak m pucao uz desnu vratnicu, a to je bila i jedina 100 postotna prilika uopće na utakmici. Lonja je povela u 24. minuti. Forgač je probio po desnoj strani, dodao loptu Severcu, koji je asistirao Darojkoviću, koji iz blizine trese gostujuću mrežu.

I drugo poluvrijeme proteklo je u laganoj nadmoći Lonje. U 57. minuti sudac Golubić je opravdano isključio gostujućeg igrača Lasića, ali Lonjičani nisu znali iskoristiti brojčanu prednost. Udarac Severca u 65. minuti s 12 m Vrbanić je sigurno obranio. Gosti su poravnali rezultat u 70. minuti. Na Banovićev ubačaj iz slobodnog udarca Miličević je glavom iz blizine skrenuo loptu u domaću mrežu. Lonja je u zadnjih 20. minuta vršila konstantni, ali jalovi i bezidejni pritisak prema gostujućim vratima. Domaći kapetan Ivoš je u 86. minuti uputio siloviti udarac s 35 m kojeg je jedva obranio Vrbanić i to je bilo sve čime su zaprijetili domaći nogometaši.

Na kraju je utakmica završila podjelom bodova. Lonja i Kloštar su se na otvaranju jesenskog dijela predstavile kao kvalitetne i borbene ekipe koje su prije svega pragmatično igrale na rezultat i koje će sigurno voditi glavnu riječ u borbi za sam vrh tablice.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime