Lonja i Gaj osvojili domaće bodove, a Ban Jelačić i Dubrava bez bodova na gostovanjima

0
Komunalac add

Vrbovečki klubovi su u 24. kolu I. ŽNL Istok zabilježili polovične rezultate. Lonja izvojevala  tešku pobjedu protiv Milke Trnine, kao i Gaj na domaćem terenu protiv Ostrne. S druge strane  Ban Jelačić je ostao bez bodova u Orlu i Dubrava u Ivanić Kloštru. I dalje se vodi neizvjesna borba za naslov prvak između turopoljskih klubova Kupe i Mladosti, a svoju prigodu još traže Meštrica i Kloštar. Derbi kola između Meštrice i lidera Kupe završio je podjelom bodova.

U Lonjici utakmica je počela loše po Lonju jer je Lenard Lom doveo goste iz Vezišća u rezultatsku prednost 11. minuti. Rezultat je poravnao domaći kapetan Ivica Salopek u 18. minuti. Upravo je Salopak bio i igrač preokreta koji je svojoj ekipi donio vodstvo 2:1 u sudačkoj nadoknadi u 45+1 minuti. Međutim, kvalitetni gosti se nisu predavali i ponovo je bilo izjednačenje na početku drugog poluvremena jer se Lom po drugi puta upisao u strijelce u 50. minuti utakmice. Gol odluke za Lonju postigao je stasiti stoper Matija Delija u 67. minuti igre, koji je ušao u igru kao džoker sa klupe, u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena 45+3 minuti. U dramatičnoj završnici Lonja je uspjela sačuvati minimalno vodstvo 3:2 i osvojiti nova tri boda.

Gaj je stigao do nove pobjede na domaćem terenu protiv Ostrne, ali je morao uložiti mnogo truda, borbe i požrtvovnosti da sva tri boda ostanu u Gaju. Ostrna je šokirala domaćine u 6. minuti jer je Luka Žarko zatresao domaću mrežu. Vedran Jankovec je izjednačio rezultat u 65. minuti, a u uzbudljivoj završnici Karlo Šurmin je u 89. minuti zabio pobjedonosni gol za minimalnu pobjedu 2:1.

Posavec je minimalno slavio protiv Bana Jelačića 1:0. Gol odluke pao je u 54. minuti kojeg je postigao Ivan Lucin.Bez obzira što su Banovčani imali nakon toga pritisak prema domaćim vratima, nisu uspjeli svladati vrlo dobrog vratara Lucijana Andrijanića.

Kloštar je teško stigao do pobjede protiv Dubrave i tako barem teoretski nastavio borbu za naslov prvaka. Tomislav Knezek je postigao pogodak za domaćina u 27. minuti. Dubravci izjednačuju rezultat preko Marka Fulira u 43. minuti. Knezek je ponovo doveo Kloštar u vodstvo 2:1 u 73. minuti i tako se prometnuo u igrača utakmice, koji jebio najzaslužniji što su sva tri boda ostala u Ivanić Kloštru.

U ostalim kolima su postignuti rezultati: Meštrica – Kupa 1:1, Dinamo Hidrel – Buna 0:0, Mladost – Zvekovac 3:0 b.b, a Vatrogasac je bio slobodan.

Poredak: 1. Kupa 49, 2. Mladost 44, 3. Meštrica 41, 4. Kloštar 41, 5. Vatrogasac 39, 6. Ban Jelačić 34, 7. Lonja 33, 8. Milka Trnina 29, 9. Dinamo Hidrel 26, 10. Buna 26, 11. Gaj 26, 12. Posavec 21, 13. Dubrava 20, 14. Ostrna 17, 15. Zvekovac 2.

Strijelci: 19 Galović Pavao (9 KU) (NK Meštrica), 17 Uremović Saša (2 KU) (NK Ban Jelačić (B)), 14 Pejak Alan (6 KU) (NK Mladost Obrezina), 13 Periša Franjo (NK Mladost Obrezina), 11 Kanceljak Alen (NK Milka Trnina) Lom Leonard (NK Milka Trnina) i Muhić Selver (1 KU) (NK Vatrogasac (K)), 10 Joveš Dejan (NK Kloštar), 9 Brajković Josip (NK Kupa (P)) Fešta Ivan (NK Milka Trnina) i Jankovec Vedran (1 KU) (NK Gaj), 8 Barišić Andrija (NK Lonja) Maksimović Igor (NK Ban Jelačić (B)) i Šandor Ivan (1 KU) (NK Kupa (P)), 7 Blažinčić Kristijan (NK Kupa (P)) Čerkez Bojan (NK Gaj) Juričić Dino (1 KU) (NK Ban Jelačić (B)) Knezek Tomislav (NK Kloštar) Kuten Anđelko (NK Gaj) i Ruklić Jurica (1 KU) (NK Kupa (P))

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime