Lokalni izbori – Kralj i Fašaić u drugi krug

0
Komunalac add

M.P.

Na jučer održanim lokalnim izborima Vrbovčani su odlučili kako u drugi krug za izbor gradonačelnika idu Denis Kralj (koalicija SDP-a, HNS-a i laburista) te Damir Fašaić iz koalicije HDZ-a i HSU-a.

Kralj je u prvom krugu osvojio najviše glasova – 2.016, tj. 32,44 posto, dok je Fašaić dobio povjerenje 1.622 birača, odnosno njih 26,10 posto. 

Hvala svima na podršci i hvala svima koji vjeruju da život u Vrbovcu može biti bolji. Hvala i onima koji nisu glasali za mene, ja cijenim i poštujem sve i dobro je da svi ne razmišljamo isto. Rezultat izbora me nije iznenadio jer sam u zadnjih godinu dana triput obišao sva sela u okolici i sve ulice u Vrbovcu. Puno sam pričao s ljudima i znam da nisu zadovoljni sa stanjem u gradu. Posao još nije gotov. Da bi došlo do stvarnih promjena u Vrbovcu, za dva tjedna moramo svi opet izaći na birališta i sami se izboriti za promjene – poručio je Kralj.

Fašaić je također zahvalio biračima na podršci: – I dalje ću nastojati raditi za grad, i dalje ću se kroz svoje programe angažirati kako bih učinio sve što mogu za boljitak Vrbovca. Izađite na izbore i za dva tjedna i dajte podršku mom programu i mom timu ljudi.

Dejan Jaić (koalicija HSS-a i Reformista) dobio je 22,58 posto glasova, nezavisni kandidat Hrvoje Herček 12,36 posto, a Stipe Magić iz Živog Zida 4,94 posto. U Vrbovcu je glasovalo 51,12 posto birača, tj. 6.214.

Za Gradsko vijeće, najviše glasova dobila je koalicija SDP-a i Laburista- 27,65 posto koja je u vijeću osvojila pet mjesta, koalicija HDZ-a i HSU-a dobila je 26,58 posto, i također ima pet mjesta u vijeću, koalicija HSS-a i Reformista dobila je 21,87 posto glasova, a u vijeću će imati četiri vijećnika, kandidacijska lista Hrvoja Herčeka dobila je 13,73 posto i dva mjesta u Gradskom vijeću, lista Stjepana Tvorića ima 5,13 posto i jedno mjesto u vijeću, a HNS je dobio pet posto glasova i ne ulazi u vijeće.

U drugi krug za izbor načelnika Dubrave idu Branimir Katalenac (koalicija SDP-a, HNS-a i HSU-a) koji je dobio 42 posto glasova birača te Tomislav Okroša iz HDZ-a koji je dobio 35,29 posto glasova. Željko Žunić iz HSS-a dobio je 15,68 posto, a nezavisni kandidat Dario Štehec 5,03 posto glasova. U Dubravi je glasovalo 49,55 posto birača, tj. njih 1.906.

U općini Gradec za načelnicu je ponovo izabrana Ljubica Ambrušec koja je na izbore izašla kao nezavisna kandidatkinja. Ona je dobila 56,93 posto glasova birača, dok je Ivica Mikec ispred koalicije HSS-a, HDZ-a i HSU-a dobio 40,99 posto.  U Gradecu je glasovalo 53,23 posto birača, tj. njih 1581.

Na jučerašnjim lokalnim izborima u općini Farkaševac načelnik je izabran već u prvom krugu. To je Dražen Draganić, kanditat Hrvatske seljačke stranke koji je dobio povjerenje 66,02 posto birača izašlih na izbore. Njegova protukandidatkinja Ružica Sekelj iz HDZ-a dobila je 30,7 posto glasova a nevažećih listića je bilo 3,28 posto. Inače, u općini Farkaševac na izborima je glasovalo 47,02 posto upisanih birača.

U općini Preseka načelnik općine će biti izabran u drugom krugu izbora. Kandidat HSS-a Nikola Kožar u prvom je krugu dobio 44,27 posto glasova a u drugi krug ide i Kristijan Pavliček, kandidat HDZ-a sa 32,45 posto glasova. Dragutin Schoplocher ispred koalicije SDP-HNS dobio je 19,22 posto glasova i tako ispao iz utrke za načelnika općine. U općini Preseka glasovalo je 567 birača od ukupno 1078 s pravom glasa, tj. ukupno 52,69 %

Dužnost načelnice općine u općini Rakovec i sljedeće će četiri godine obnašati Brankica Benc, kandidatkinja Hrvatske seljačke stranke. Njezinu kandidaturu, inače jedinu u ovoj općini, podržalo je 97,63 posto izašlih birača dok je 2,37 posto listića bilo nevažaće. Inače, i na ovim izborima u općini Rakovec zabilježen je najveći odaziv birača na našem području; na izbore je izašlo 78, 43 stanovnika općine sa pravom glasa, tj. njih 760 od ukupno 969 upisanih. 

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime