Ljubica Ambrušec nova predsjednica LAG-a “PRIGORJE“

0
Komunalac add

Na jučerašnjoj skupštini LAG-a “PRIGORJE“ jednoglasno je izabrana Ljubica Ambrušec za predsjednicu udruge. Lokalna akcijska grupa “PRIGORJE“ osnovana je još 2012. godine, a Ambrušec od samih početaka sudjeluje u njenom radu, prvo kao predstavnica Hrvatske poljoprivredne agencije, a kasnije i kao načelnica Općine Gradec. Do sada je obnašala funkciju dopredsjednice LAG-a, a ovim izborom na mjesto dopredsjednice izabrana je Marijana Šantić, nositeljica uspješnog OPG-a iz Križevaca.

Iz LAG-a “PRIGORJE“ ističu kako u upravnom odboru ravnopravno u radu sudjeluju predstavnici javnog, gospodarskog i civilnog sektora kako bi se na najbolji mogući način odgovorilo na potrebe korisnika s područja tri grada i osam općina koje su u našem sastavu.

U posljednje dvije godine raspisani su natječaji u vrijednosti većoj od 7 milijuna kuna, a u narednom razdoblju pred nama je još više posla s obzirom na to da su našem LAG-u pripala sredstva temeljem sustava nagrađivanja, ali i znatna sredstva za prijelazno razdoblje tako da nam predstoji raspisivanje natječaja kojima ćemo poljoprivrednicima s našeg područja omogućiti razvoj, modernizaciju, povećanje proizvodnih kapaciteta i povećanje konkurentnosti njihovih gospodarstava. Zadovoljna sam s našim radom i zahvaljujem svima na ukazanom povjerenju – istaknula je Ambrušec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime