Ljetne aktivnosti udruge Artoratorij

0
Komunalac add

Vrbovečka udruga „Artoratorij“ organizira brojne edukativne ljetne programe koji će se održavati u prostoru udruge na adresi ulica Matije Gupca 3. Riječ je o posebnim ljetnim praktikumima osmišljenima tako da polaznici intenzivno obrade specifične likovne tehnike i teme koje možda nisu uobičajene, a zahtijevaju više pažnje. – Ovo ljeto nudimo Prženi strip, Grafičku kuhinju i Kipatorij! Radionice su namijenjene djeci i odraslima, a težina zadataka prilagodit će se dobi polaznika. Polaznicima se individualno pomaže u razvoju vlastitog rada vodeći ih kroz zanimljive tehnike i procese. Ovi praktikumi inače nisu dio našeg redovnog programa, tako da je ovo jedinstvena prilika za savladati nešto drugačije i novo – poručuju iz udruge.

U ponedjeljak, 27. srpnja i utorak, 28. srpnja održat će se intenzivna dvodnevna radionica stripa pod nazivom Prženi strip ukupnog trajanja 8 školskih sati. Oba dana radionica će se odvijati u terminu od 15.30 sati do 19.00 sati s pauzom od 30 minuta za okrjepu. Cilj radionice je proći sve osnove crtanja stripa i naučiti proces i promišljanje unutar zadane forme. Obuhvaća smišljanje ideje, razradu ideje, crtanje skice, razradu skice, tuširanje crteža, zacrnjivanje površina i bojanje. Rezultat radionice bit će minimalno jedna kompletna i gotova tabla stripa. Ukupna cijena praktikuma je 200 kuna i uključuje sve potrebne materijale, grickalice i sok.

Prijave na „Prženi strip“ moguće su do nedjelje, 26. srpnja 2020. godine na e-mail: artoratorij@gmail.com ili broj mobitela 091 558 8801 (Verena).

Od ponedjeljka, 03. kolovoza do subote, 08. kolovoza održat će se tečaj grafičkih tehnika pod nazivom Grafička kuhinja u trajanju od 24 školska sata. Radionice će se održavati od 16 sati do 19 sati s pauzama. Tečaj obuhvaća mnoštvo grafičkih tehnika kao što su monotipija, želatinski tisak, linorez, litografiju, izradu pečata i uzoraka i njihovo otiskivanje. Neke od tradicionalnih tehnika izrađivat će se alternativnim pomagalima i kemikalijama koje se mogu pronaći u svakoj kuhinji. Rezultat radionica bit će gotova grafička mapa koju će polaznici sami izraditi do kraja tečaja. Ukupna cijena praktikuma je 1000 kuna i uključuje sve potrebne materijale i osvježenje u pauzama.

Prijave na „Grafičku kuhinju“ moguće su do 30. srpnja 2020. godine na e-mail: artoratorij@gmail.com ili broj mobitela 0915588801 (Verena).

U ponedjeljak, utorak i srijedu 17.08. – 19.08.2020. godine održat će se intenzivan tečaj kiparstva pod nazivom Kipatorij ukupnog trajanja 6 školskih sati. Trodnevna radionica će se odvijati u terminu od 17 do 18.30 sati. Cilj radionica je izraditi ljudski portret, životinju i reljef u glini. Polaznici će usvojiti i savladati različite tehnike oblikovanja i modeliranja u glini. Ukupna cijena tečaja je 300 kuna i uključuje sav potreban pribor i materijal.

Prijave na „Kipatorij“ moguće su do 12.08.2020. na e-mail: artoratorij@gmail.comili broj mobitela 0915588801 (Verena).

Radionice će se održati ako se prijavi dovoljan broj polaznika. Zbog nabavke specifičnog pribora i materijala za radionice potrebne su pravovremene prijave na broj telefona ili email adresu Udruge. Mjesto osiguravate uplatom akontacije za materijale na bankovni račun Udruge u iznosu od polovice cijene praktikuma – poručuju organizatori.

Udruga Artoratorij zadržava pravo promjene vremena i datuma održavanja pojedinih događaja ovisno o nepredviđenim okolnostima o čemu će pravovremeno obavijestiti polaznike i sudionike.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime