Ljetna škola zdravlja “Živjeti zdravo”

0
Komunalac add

Hrvatski akademski gimnastički klub Mladost pod pokroviteljstvom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo organizira „Ljetnu školu zdravlja“ u sklopu projekta Živjeti zdravo.

Kroz provedbu projekta Živjeti zdravo uočena je potreba za osnaživanjem zdravstvene pismenosti i poticanjem zdravih životnih navika djece školske dobi. Ljetna škola zdravlja Živjeti zdravo namijenjena je učenicima koji završavaju 4.razred osnovne škole te su adekvatna ciljana skupina za usvajanje zdravih životnih navika. Ove će se godine Škola zdravlja koja se provodi u obliku dječjeg kampa, održati tijekom ljetnih praznika u mjesecu kolovozu, u četiri termina u trajanju od sedam dana (šest noćenja).

U Zagrebačkoj županiji do 04. rujna provest će se ljetna škola zdravlja Živjeti zdravo u terminima: 14. kolovoza, 21. kolovoza i 28. kolovoza.

Sudjelovanje djece u Ljetnoj školi zdravlja Živjeti zdravo na području Zagrebačke županije besplatno je za dva nominirana učenika od strane svake matične škole te se u potpunosti financira sredstvima projekta Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Tijekom boravka u Ljetnoj školi zdravlja djeca će kroz zabavne i kreativne radionice i različite sportske aktivnosti učiti o važnosti različitih oblika tjelesne aktivnosti, pravilne prehrane za zdravlje iusvajanje zdravih životnih navika. Podizanje svijesti, odnosno edukacija djece u različitim okruženjima i kroz raznolike aktivnosti, izuzev usvajanja činjenica o zdravlju, uključuje i osnaživanje zdravstvene pismenosti djece školske dobi te usvajanje navika tjelesne aktivnosti i pravilne prehrane.

U sklopu Ljetne škole zdravlja Živjeti Zdravo u provedbi aktivnosti koristit će se eduktivne brošure izrađene u sklopu projekta Živjeti Zdravo. Također, svakog jutra će se provoditi aktivnost Svakodnevno 10-minutno tjelesno vježbanje, a u sklopu aktivnosti koristit će se i Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece.

Kroz raznovrsne edukativne, kreativne i sportske aktivnosti promicat će se zdravi stilovi života i usvajanje zdravih životnih navikau djece, prosocijalno ponašanje te očuvanje životne okoline unutar zajednice. Provedba organiziranih aktivnosti u oglednom parku i na hodačkoj stazi Živjeti zdravo uz naglašenu komponentu međugeneracijske suradnje te edukacija djece o zdravim stilovima života, prosocijalnom ponašanju i očuvanju okoliša provodit će se kroz tematski prilagođene igre (sportske, kretanja, natjecateljske), kreativne radionice, vježbanje, aktivnosti čišćenja parka od otpada i slično.

Sve detaljne informacije možete dobiti upitom na mail adresu hagkmladost@gmail.com.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime