Ljetna praksa učenika SŠ Vrbovec urodila lijepom i korisnom kreacijom

0
Komunalac add

I ovogodišnja ljetna praksa učenika 1. razreda strojarskih zanimanja u Srednjoj školi Vrbovec urodila je lijepom i korisnom kreacijom. Naime, u školskoj radionici učenici su napravili stol i stolice koji će služiti za informacije roditelja u prostoru koji će se od jeseni koristiti u tu svrhu.

Od same ideje do njezine realizacije uloženo je puno truda, rada i vremena. Sami učenici su u početku bili malo skeptični glede realizacije zamišljenog, ali su s vremenom, uz stručno vodstvo nastavnika praktične nastave Marijana Gaščića i Dražena Benceta, dobivali sve više samopouzdanja i stjecali neke nove vještine te usavršavali stare.

Učenici su od samog početka pažljivo slušali upute, odgovorno izvršavali zadatke i, na kraju, uspješno završili planirani posao. Zahvalno je raditi s manjom skupinom učenika jer nam to omogućuje individualizirani pristup svakome od njih. Izradom ove sjedeće garniture Danijel Vodopija, Marcel Matejak , Dean Vranko, Tomislav Kunek i Karlo Mikac aktivno su doprinijeli poboljšanju jednog važnog segmenta rada naše škole – pričaju nam nastavnici Gaščić i Bencet.

Bilo mi je zanimljivo odrađivati ljetnu praksu. U početku mi se činilo da će to biti teško napraviti, ali, kada smo krenuli, svakim danom je bilo sve lakše. Najviše volim raditi s brusilicom i aparatom za zavarivanje, a najzanimljivije mi je bilo raditi stolice. Inače, jako sam zadovoljan odabirom svojeg zanimanja. Pri odabiru mi je pomogla i činjenica da su i moja braća završila za autolimara pa sam i ja krenuo njihovim stopama jer volim ovaj posao – rekao je Danijel.

I meni je bilo dosta teško na početku. Iskreno, nisam znao niti od kud početi jer nije to samo tak napraviti stol i stolice. Ali, s vremenom je bilo sve lakše i jednostavnije, a oko zavarivanja i još nekih stvari mi je pomogao Danijel, koji je jako talentiran i vješt u tim stvarima. Bilo mi je super na ljetnoj praksi u školskoj radionici i puno toga smo naučili – dodao je Marcel.

Osim sjedeće garniture, koja je bila prilično zahtjevan zadatak, učenici su također napravili i ukrasne nosače za ruže penjačice te pobojali rukohvate stepenica i klupe. Tako su svojim predanim radom na ljetnoj praksi poboljšali neke segmente života škole za buduće generacije.

Video o ljetnoj praksi možete pogledati na linku.

Tekst: prof. Anica Fintić

Foto: SŠ Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime