Ljetna filmska radionica za djecu i mlade ponovno u Gradecu

0
Komunalac add

Besplatna ljetna radionica filma i medija namijenjena djeci i mladima ponovno će se održati u Gradecu od 4. do 8. srpnja u općinskoj dvorani. Radionice traju cijeli dan, započinje se s razigranom nastavom u 9:00 sati, a koja traje do 15:15 sati. Pauza za ručak je oko 12:30 sati. Svakog dana oko 11:00 sati polaznici gledaju vrhunske filmove i potom ih analiziraju iz različitih motrišta: likovi, mjesta i vrijeme radnje, posebne tehnike snimanja, način režije, glume, snimanja, montaže, dramaturgije i slično. Djeca nakon 15 sati mogu ostati i slobodno se družiti i igrati uz nadzor voditelja do 16 sati.

Program se održava u suradnji Općine Gradec, Savjeta mladih Općine Gradec i Zagrebačke županije. Radionica je besplatna za sve polaznike, a preporučeni uzrast za ovu radionicu je od 10 do 14 godina.

Podsjetimo, besplatna filmska radionica pod nazivom „Frooom!“ je inovativni i interdisciplinarni obrazovni program namijenjenom djeci i mladima, a koji od 2012. godine u RH i međunarodno provode Bacači Sjenki iz Zagreba pod vodstvom hrvatskih glumaca, redatelja, montažera, scenarista, dramskih pedagoga i slično. Cilj radionice je medijsko, filmsko i informatičko opismenjavanje.

Radionica je besplatna za sve polaznike koji su iskazali interes u anketi provedenoj u Osnovnoj školi Gradec. Ukoliko ima još zainteresiranih, pozivamo ih da nam se obrate kako bismo ih stavili na listu polaznika i kako bi isti mogli biti pravovremeno uključeni. Vjerujemo da će novoprijavljeni polaznici biti oduševljeni, a oni kojima je to već drugi ili treći susret, sigurno će uživati u novim saznanjima. Ujedno, ovo je odlična prilika za kvalitetno iskoristiti ljetne praznike te zabilježiti u video zapisu neponovljive trenutne, baš kao što su to napravili polaznici prethodnih godina na održanim radionicama, a čiji su filmovi prikazivani u zagrebačkom kinu Tuškanac – poručuju iz Savjeta mladih Općine Gradec.

Više informacija o ovom projektu možete pronaći na linku.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime