“Ljepota u ženi” – toplo sjećanje na Mirjanu Sačer Bobanac

0
Komunalac add

Vrbovečka udruga Ružin krug u srijedu je u gradskom parku održala svoju već tradicionalnu pjesničku i plesnu večer “Ljepota u ženi” koja je ove godine bila posvećena pokojnoj pjesnikinji i predsjednici Udruge za promicanje kulture i umjetnosi “Štagalj” Mirjani Sačer Bobanac.

Vrbovečke ruže su u toplom sjećanju na suradnicu i veliku prijateljicu udruge, s  posjetiteljima podijelile Mirjanine stihove iz njezine zbirke pjesmama “Mijenjanje krajolika”. Predsjednica udruge Lidija Šustek pročitala je kratku autobiografiju Mirjane Sačer Bobanac, a novinar Dragan Vicković podsjetio je na njezin rad. –Na toj livadi života najveća ostavština gospođe Mirjane je Štaglj i „Susreti u Štaglju“. To je njezina najljepša pjesma. Zajedno sa suprugom Davorinom prije 29 godina (1992.) uredila je staro seosko imanje u Kostanju, u neposrednoj blizini velikog ribnjaka. Tu su održavani susreti punih 25 godina. Štagalj je gospođa Mirjana pretvorila u senzaciju. Ovdje se njegovao slavopoj umjetnosti i životu. Tu se kultura iskrala iz dubokih raskošnih gradskih fotelja i ušla u seosku znatiželju iščekivanja u susretima s poznatim licima – naglasio je Vicković.

Članica udruge Sofija Maleković izvela je “Posljednjih sevdah”, pjesmu koju je Mirjana Sačer Bobanac sama napisala i skladala. Vrbovečke su ruže za kraj otplesale “Ples pastira” kojim su često u Mirjaninom “Štaglju” dočekivale prvi dan ljeta.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime