Vrbovečka likovna kolonija na Bajeru

0
Komunalac add

Treća po redu Vrbovečka likovna kolonija održat će se u ponedjeljak, 1. svibnja na jezeru Bajer. Otvorenje likovne kolonije bit će u 10 sati, a prisustvovat će likovni umjetnici vrbovečkog kraja i studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu pod vodstvom profesorice Gordane Bakić.

Uz druženje u planu je i oslikavanje deset drvenih panela koji će krasiti jezero Bajer i Grad Vrbovec. Organizatori događaja su Turistička zajednica Grada Vrbovca, Grad Vrbovec i Udruga Artoratorij, dok su partneri na projektu ŠRD Amur i Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Inače, oslikavanjem panela započinje i veća cjelina gradskog projekta pod nazivom VREVA koji uz panele oslikane tijekom likovne kolonije uključuje i oslikavanje javnih gradskih površina od strane hrvatskih mladih suvremenih umjetnika i studenata Akademije likovnih umjetnosti.

Gradski projekt VREVA financiran je od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačke županije, Grada Vrbovca i Turističke zajednice Grada Vrbovca, a provodi ga Udruga Artoratorij.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime