Lider Vrbovec i domaćini ostvarili očekivane pobjede

0
Komunalac add

VNL NS DUGO SELO, 12. KOLO

Početak proljetnog dijela u NVL NS Dugo Selo nije donio nikakvih iznenađenja jer su u 12. kolu domaćini opravdali ulogu papirnatih favorita pa se tako nastavila mrtva utrka za prvaka između Vrbovca i Dugog Sela dok Žabnica iz prikrajka traži svoju prigodu da se ponovo vrati na vrh tablice.

U derbiju kola Dugo Selo je zasluženo pobijedilo Slogu rezultatom 3:1. Veterani Dugog Sela poveli su preko Franjića u 25. minuti, a Nuši je povećao vodstvo u 33. minuti. Šlibar je u 56. minuti smanjio rezultat, a pitanje pobjednika riješio je Višić u 64. minuti.

Iako je u drugom derbiju kola u Svetom Ivanu Zelini Lonja povela u 19. minuti preko Vrcića pobjeda je pripala Zelini. Domaćin je izjednačio rezultat u 23. minuti. Preokret rezultata u korist Zeline donio je njihov najbolji strijelac Nokaj u 31. minuti, koji je ujedno kao i igrač derbija u 60. minuti riješio pitanje pobjednika. Ovom pobjedom Zelina se vinula u gornji dio tablice kojoj prema tradiciji i ugledu pripada.

Lider Vrbovec je slavio visoku pobjedu protiv momčadi Milka Trnina 8:0. To je bila prije svega pobjeda vrbovečke momčadi u kojoj je briljirao Antonio Arifović, koji je iz 5 udaraca postigao tri pogotka (glavom, lijevom i desnom nogom) i dva puta pogodio prečku. Kod Vrbovčana su se u strijelce upisalo još upisali Posavec dva puta te Falčević, Čukulin i Pajsar. Ipak najljepši zgoditak na utakmici postigao je Čukulin koji je odapeo s 25 m i neobranjivo pogodio u desni gornji kut.

Žabnica nije dala nikakve šanse fenjerašu Kloštru jer je pitanje pobjednika bilo gotovo već nakon pola sata igre. Lončarić je doveo Žabnicu u vodstvo u 5. minuti, Palikuća potvrdio vodstvo u 27. minuti, a sve je bilo riješeno u 33. minuti kada se u strijelce upisao Hosni. U drugom poluvremenu visoku pobjedu Žabnice je samo uvećao Vrtar svojim zgodicima u 41. 45. minuti koja je na kraju slavila rezultatom 5:0.

U Bedenici je domaćin je umalo od gotovog napravio veresiju. Strmec je došao u vodstvo u 6. minuti preko Nizeka i otišao na odmor s rezultatom 2:0 jer je Havojić u 31. minuti zabio gol. Sve je trebalo biti riješeno u 41. minuti kada je Nizek povećao rezultat na 3:0. Međutim, Dubravci se nisu predavali pa su najprije smanjili rezultatom pogotkom Turka u 44. minuti, a potom i Grgića u 60. minuti. Na kraju su u dramatičnoj završnici ipak bodovi zasluženo ostali u Bedenici.

Utakmica između veterana Rugvica Sava 1976. i Rakovca nije odigrana.

Poredak: 1. Vrbovec 31, 2. Dugo Selo 30, 3. Žabnica 28, 4. Lonja  21, 5. Strmec 20, 6. Zelina 17, 7. Sloga 14, 8. Dubrava 9, 9. Rakovec 7, 10. Milka Trnina 4, 11. Rugvica Sava 1976 3, 12. Kloštar 3.

Strijelci: 15 Siniša Horvatić (Žabnica), 13 Hil Nokaj (Zelina), 12  Antonio Arifović (Vrbovec), 10 Zdravko Nizek (Strmec), 9 Ivica Franjić (Dugo Selo), 8 Josip Kralj (Lonja), Ivan Spajić (Vrbovec), Matija Šinogl (Dubrava), Filip Višić (Dugo Selo), Mato Vrcić (Lonja) i Ivan Turk (Dubrava) 7 Darko Krapec (Dugo Selo), Željko Radotović (Rakovec) i Dalibor Žertuš (Sloga) itd.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime