Lider Jarun iskoristio pogreške Vrbovca i osvojio sva tri boda

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA, 17. KOLO 3. HNL SREDIŠTE

VRBOVEC – JARUN 1:2

VRBOVEC, Gradski stadion. Bez gledatelja.

Sudac: Mladen Komesar 5,5. Pomoćnici: Zlatan Bilić i Branimir Milačić (svi iz Zagreba). Četvrti sudac: Davor Ješić (Sisak).

Delegat: Danijel Tomačić (Draganić).

STRIJELCI: 0:1 Baraban (2), 0:2 Blaževski (37), 1:2 D. Colarić (55).

VRBOVEC: Zrinščak 6, Režabek 5, M. Tolić 6, Krizmanić 6, Pluščec 6, Tomas 5, (od 82. Babić -), Slišković 6, (od 78. Boroša -), Martinović 5, J. Colarić 6, (od. 82. Trošić -), G. Tolić 6, D. Colarić 6,5.

Trener: Renato Jurčec 6.

JARUN: Spudić 6.5, Blaževski 7, Vrbanić 6.5, Čerdić 7, Barbarić 7, Jugović 7, Tomšić 6.5, (od 61. Bamba 6.5), T. Tolić 6.5, (od 61. Vragolović 6.5), Ačkar 6.5, (od 90. Radoš – ), Baraban 7.5, Špišić 7, (od 90. Šoša -)

Trener: Predrag Jurić 6.5.

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Baraban.

CRVENI KARTON: Gabrijel Tolić (90).

U 1. minuti Slišković ne koristi šansu pred vratima Jaruna, a već u sljedećem napadu gosti su šokirali Vrbovec u 2. minuti. Pogrešku domaće obrane iskoristio je Baraban i preciznim udarcem s 14 m svladao vratara Zrinščaka. Nakon toga kao da su se odsjekle noge domaćim nogometašima koji su prvo poluvrijeme odigrali u velikom grču. U 30. minuti s desne strane ubacio je Blaževski, a Šišić puca glavom iznad domaćih vrata. Udarac Josipa Colarića glavom u 32. minuti završio je u naručju vratara Spudića. Gosti su povećali vodstvo u 37. minuti u kojoj je uslijedila serija domaćih pogrešaka. Baraban je na kraju lijepe gostujuće akcije ubacio loptu s lijeve strane na koju se s 10 m glavom naklonio Blaževski i zatresao domaću mrežu. Špišić se u 45. minuti izborio za udarac s ruba kaznenog prostora koji je završio iznad vratnice.

U drugom poluvremenu Vrbovec je zaigrao agresivnije i borbenije dok je Jarun svoje prigode tražio iz brzih kontranapada. Slišković je imao 100 postotnu prigodu u 52. minuti kada je primio dubinsku loptu, varkom se oslobodio svojeg čuvara i potom iskosa s desne strane s 5 m pucao nebom pod oblake. Tračak nade domaćinu za mogući preokret donio je Domagoj Colarić u 55. minuti kada je s 20 m neobranjivo pogodio u desni gornji kut. Gosti su izveli u 73. minutu brz kontranapad koji je udarcem s 16 m završio Šipić, ali je s gol crte loptu izbio Martin Tolić. U 75. minuti Jugović je snažno šutirao s 18 m iznad domaćeg gola. U samoj završnici Vrbovec vrši pritisak da poravna rezultat, ali je sigurna gostujuća obrana otklonila sve opasnosti pa je na kraju Jarun rutinski osvojio sva tri boda.

Nedvojbeno je da su Vrbovčani podlegli pritisku značaja utakmice protiv lidera Jaruna koji je objeručke prihvatio domaće pogreške i zapravo iz takoreći šansi koje nisu mirisale na pogotke osvojio sva tri boda. Opet se ponovila stara boljka Vrbovčana iz ovog prvenstva da se 100 postotne prilike ne realiziraju.

Sudac Komesar se svojim nedosljednim odlukama na štetu domaćina, a pristranim u korist gostiju, prometnuo u prvu figuru susreta. Naime, zbog svojih loših prosudbi koje su kasnije izazvale veliku nervozu kod Vrbovca, dodijelio je 6 opomena i jedno isključenje domaćim igračima, dok je iste takve prekršaje opraštao gostujućim nogometašima ne kažnjavajući ih žutim kartonima.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime